""
”Mine egne børn og deres venskaber, uvenskaber, dilemmaer og udfordringer har været en inspirationskilde lige for næsen af mig.”

Den lokale forfatter Charlotte Karrebæk vinder Skriverprisen

01.02.22
I slutningen af 2021 blev Børne- og Undervisningsministeriets årlige pris, Skriverprisen, uddelt til forfatter Charlotte Karrebæk, illustrator Oliver Streich og Els Cools for den letlæselige serie om ’Otto og Lea’. Med prisen følger 25.000 kroner.

Charlotte Karrebæk

Charlotte Karrebæk er uddannet lærer og har undervist i 15 år på både folkeskole og privatskole. I dag er hun koordinator for Skolepiloterne på Helsingør Ungdomsskole, som udvikler læringskoncepter og undervisningsforløb til kommunens ældste klasser. Sideløbende skriver Charlotte Karrebæk de populære læsebøger om Otto og Lea.

Otto og Lea-serien 

Otto og Lea-serien får følgende fine skudsmål på Undervisningsministeriets hjemmeside: ”Rigtig mange børn vil genkende universet, som er et helt almindeligt parcelhuskvarter. Ligesom børnene bliver ældre i løbet af bøgerne, bliver lixtallet også højere. Det gør serien til en suveræn begynderserie, hvor ny-læseren får trænet sin læsning på sværere og sværere niveau, mens der er meget støtte i alle de dejlige illustrationer. Når det kommer til Skriverprisens kriterier, lever serien op til dem alle. Den fine beskrivelse af børneliv anno 2010 – 20 er skrevet, så alle kan forstå dem. Alt i alt en skøn serie for begynderlæseren og for de børn, der har svært ved at knække læsekoden”, siger Birgitte Reindel, der er formand for prisudvalget og desuden arbejder på Borupgårdskolens pædagogiske læringscenter og er formand for Pædagogisk LæringsCenterForening.

Skriverprisen tildeles hvert år et læsevenligt værk, en serie eller et forfatterskab af høj litterær kvalitet, der imødekommer de mange forskellige læsere, der normalvis kan have svært ved at tilegne sig god litteratur.

Læs mere her om Skriverprisen 2021. Her kan du også se Charlotte Karrebæks glade reaktion på prisen på film.

Læs mere om Charlotte Karrebæk på Lokal Forfatterweb.
 

Materialer