""

Børnebogsforfatter fra Helsingør har stor succes i Japan

20.09.21
Emilie Melgaard Jacobsen er forfatter til en god håndfuld bøger om natbjørnen Tjugga og ræven Sally.

”Det er vigtigt med historier og personer, børn kan spejle sig i, og som ikke taler dem væk fra, hvordan de har det,” fortæller hun. ”Sorg kan være svær at have med at gøre og tale om, der er brug for børnelitteratur, der støtter og udvikler vores sprog om liv og død. På den måde kan vi bedre tale om det. Sorgen går ikke væk, den tager kun en anden form."

Natbjørnen Tjugga er udkommet i flere udgaver både som billedbøger og papbøger. Natbjørnen Tjugga er også udkommet i Japan og røg hurtigt ind som nr. 1 og nr. 2 på Amazon i Japan. Emilie Melgaard Jacobsen er uddannet pædagog, men lever nu af sit univers med Natbjørnen Tjugga og Ræven Sally.

En beroligende historie om savn

Klippet fra bagsiden af bogen: ”Natbjørnen Tjuggas gode ven, Ræven Sally, har svært ved at sove. Hun er ked af det og mærker en uro i kroppen. Tjugga putter Sally ind i sin trygge, rolige favn og fortæller hende en beroligende historie om årstiderne.

Natbjørnen Tjugga og Ræven Sally er en fortælling om livets cyklus og om sorg og savn, der hjælper dit barn nænsomt og kærligt ind i søvnen. Bogen indeholder en række konkrete værktøjer, som kan hjælpe med at støtte dit barn i sorg og åbne op for, hvordan vi kan tale med børn om det at savne.” Til sidst ønskes læserne en tryg og beroligende rejse ind i Natskoven sammen med Tjugga og Sally. 

Læs mere om Emilie Melgaard Jacobsen på Lokal Forfatterweb.
 

Materialer