nORD 2018

Søren Ulrik Thomsen

Af: Biblioteket 11. Sep 2018 0 kommentarer
På nORD medvirker han i opførelsen af det musikalske værk over Inger Christensens ’Alfabet’, skabt til festivalen af komponist og sanger Hannah Schneider.

Søren Ulrik Thomsen (DK) (f. 1956). En af dansk digtnings fineste repræsentanter. Medlem af Det Danske Akademi.

Han debuterede i 1981 med digtsamlingen ’City Slang’, en bog som Michael Strunge i en anmeldelse kaldte: ”selvlysende, et storbysnavset isgrønt lys, der varmer som venner en vinterdag.” Søren Ulrik Thomsen kom hurtigt til at indtage en position som en af de mest toneangivende såkaldte firserdigtere.

Siden debuten har Søren Ulrik Thomsen udgivet 6 digtsamlinger og en lang række essays og artikler. I 2016 udkom ’En hårnål klemt inde bag panelet’, der indeholder tekster, som genremæssigt går fra det essayistiske reflekterende til erindringshistorier og prosadigte. Søren Ulrik Thomsen var en god ven af Inger Christensen.

Søren Ulrik Thomsen om Inger Christensen:

”Jeg kan slet ikke tælle de gange, jeg har hørt hende læse de samme tekster op igen og igen, og jeg er aldrig blevet træt af dem – hver gang har jeg lænet mig tilbage og opdaget nye betydninger i disse hovedrige digte, samtidig med at jeg simpelthen bare har nydt deres fortryllende musik.
Og indflydelsen fra hendes poesi er kolossal:
I utallige af de digte, vi andre og mindre ånder har skrevet, hører man genklangen af hendes syngende verdensopmåling, tænkende syntaks og magiske messen. ”

 

Foto: Robin Skjoldborg

Tilføj kommentar

Materialer: