nORD 2017

Morten Ramsland

Af: Biblioteket 20. Jun 2017 0 kommentarer
nORD 2017 er stolte af at kunne præsentere Morten Ramsland på årets litteraturfestival.

Morten Ramsland (f. 1971) debuterede i 1993 med digtsamlingen "Når fuglene driver bort". Men det var først da hans farverige og fantasifulde slægtsroman "Hundehoved" udkom i 2005, at læsere og anmeldere fik øjnene op for den fynskfødte forfatter. 

Det tog Ramsland 5 år at skrive "Hundehoved", der solgte 250.000 eksemplarer i Danmark og blev oversat til mere end 20 sprog. Den har blandt andet indbragt ham Boghandlernes gyldne Laurbær, Læsernes Bogpris, samt P2 Romanprisen og Independent Best Book of the Year 2007.

Morten Ramsland gæster nORD 2017 med romanen "Æg". En bog som det har taget ham 7 år at skrive.

”Nogle gange bliver jeg da ramt af tvivl og tænker, at det aldrig bliver til en bog, men så fortæller min kone, at jeg havde det på samme måde med ”Hundehoved’, men det har jeg jo glemt”.
- Citat: Politiken.

”Jeg har en idé om, at mine romaner skal hvile. De skal hæve, før jeg kan se, hvad det er for et brød, jeg har slået op.”
- Citat: Kristeligt Dagblad

"Æg" er historien om en fattig bondefamilie som, lidt tilfældigt, kommer i besiddelse af et magisk frugtbarhedsæg af guld, der følger familien op gennem generationerne, fra middelalderen helt op til vore dage, hvor en lille dreng lytter til sin morfars rablende historier. ”Æg" er ikke en traditionel historisk roman, men snarere en sammenkogt ret, der består af lige dele slægtsroman, spøg og skæmt, uhæmmet historiefortælling og historiske anekdoter om livet blandt almuen tilsat farceagtige optrin”.
- Citat: Litteratursiden

”Historien buldrer af fortælleglæde, af glimt i øjet og af, at verden kan forstås på mange måder”.
- Citat: Berlingske

”Morten Ramsland har skrevet en røverhistorie af en anden verden. Det er en fornøjelig, fantasifuld og finurlig fortælling, hvor nutid og fortid smelter sammen. Og alt går op i en højere enhed.”
****** - Citat: Århus Stiftstidende

”Nogle gange bliver man nødt til at slippe historien, hvis man skal forsøge at leve sit eget liv, ligesom moren der ikke gider høre på morfarens historier. Andre gange skal man forsøge at tage historien til sig, hvis man skal genfinde sin plads i livet”.
- Citat: Morten Ramsland. Politiken.

nORD 2017 er støttet af:

Tilføj kommentar

Materialer: