nORD 2017

Katrine Marie Guldager

NORD Af: Biblioteket 28. Aug 2017 0 kommentarer
Oplev Katrine Marie Guldager både fredag og lørdag på nORD 2017, hvor hun taler om sin roman "En uskyldig familie" og deltager i et arrangement om Henrik Pontoppidan.

”Tre søskende, tre retninger. Er det overhovedet samme hav, de kommer fra?”

Katrine Marie Guldagers roman ”En uskyldig familie” er en fortællesprudlende eksistentiel fortælling. Om familier. Om slægtskab. Om frihedstrang. Om hvad penge kan købe, og hvad der måske kan skabe lykke.

Som i Guldagers stort anlagte Køge-krønike, der udspiller sig over seks bind, fører en veloplagt altvidende fortæller også i "En uskyldig familie" læseren igennem historien. I Svendborg bosætter Jytte og Holger sig for at stifte familie og vie deres liv til verdensfreden. De får børnene Frederik, Lene og Jakob, som hurtigt viser sig at være meget forskellige. Også fra deres forældre. Frederik gemmer penge i et læderbælte og drømmer om at blive rig, meget rig. Lene vender sig mod Gud og forsøger at holde fast i familien. Jakob bliver måske lidt for længe fodret med hjemmebag og lun mælk og har svært ved at træde i karakter.

I ”En uskyldig familie” støder hårde viljer og ideologiske modsætninger sammen. For hvad får en til at flyve højt og opnå menneskelig frihed?

" ’En uskyldig familie’ tumler med stor indsigt med menneskets eksistentielle problemer (…) Meget overbevisende skildres to generationers kontrasterende vildfarelser, de falske forestillinger, vi gør os om andre, deres ambitioner og væren.”
Citat: – Dagbladenes Bureau 

Oplev hende på nORD 2017
Katrine Marie Guldager taler med litteraturkritiker Mikkel Bruun Zangenberg om ”En uskyldig familie”.

Katrine Marie Guldager deltager desuden i nORDs arrangement om Henrik Pontoppidan i en samtale med Michael Falck og Iben Mondrup, modereret af Erik Skyum-Nielsen.

 

nORD 2017 er støttet af:

Statens Kunstfond logo

Tilføj kommentar

Materialer: