NORD 2019

Ivo de Figueiredo

Af: Biblioteket 12. Aug 2019 0 kommentarer
Den norske historiker Ivo de Figueiredo har skrevet selve standardværket om Henrik Ibsen, ’Mennesket og masken’. Mød ham på NORD, når han giver et indblik i Henrik Ibsens liv og litterære værk.

I sin Ibsen-biografi ’Mennesket og masken’ forener han den gode fortælling med historikerens grundighed på en genrefornyende måde. 

”Det er den litterære komposition som gør, at det lykkes Ivo de Figueiredo at revidere vores Ibsen-forståelse. Han slår det ikke i stykker, han retter på det.”
- Dag Solstad

IVO DE FIGUEIREDO (NO) (f. 1966) er forfatter, historiker og kritiker. Han har udgivet en række historiske biografier. Det store gennembrud kom i 2002 med biografien om den norske højesteretsadvokat Johan Bernhard Hjort, som han fik Brageprisen for. I 2010 udkom den anmelderroste ’Mysteriet Ingeborg Køber’ og I 2014 ’Ord/kjøtt: Norsk scenedramatikk 1890-2000’.

Ved udgivelsen af slægtshistorien ’En fremmed ved mitt bord’ (2016) skrev en anmelder i det norske dagblad Klassekampen om de Figueiredo: "Med 'En fremmed ved mitt bord' udvider Ivo de Figueiredo forståelsen af, hvad sagprosa kan være (...) Et af samtidens mest betydelige norske forfatterskaber".

De Figueiredos stort anlagte biografi om Henrik Ibsen blev ligeledes mødt med stor kritikerros, da den udkom på norsk, og den regnes i dag som en af de mest komplette biografier om Henrik Ibsen.  Biografien lanceres i en dansk udgave på NORD.

De Figueiredo er desuden forfatter til "Slipp meg" (2006) - en prisbelønnet bog for unge om Henrik Ibsen i tekst og billeder. De Figueiredo arbejder lige nu på en biografi om Edvard Munch.

Ivo de Figueiredo på NORD

Klaus Rothstein, litteraturkritiker og vært på Skønlitteratur på P1, taler med Ivo de Figueiredo om Ibsens liv og værk og med Merete Pryds Helle (DK), Vigdis Hjorth (NO) og Klas Östergren (S) om deres Ibsen-inspirerede romaner. Det er 'Henrik Ibsen-special' på NORD.

 

NORD 2019 er støttet af:

 

Tilføj kommentar