nORD 2018

Einar Már Gudmundsson

Af: Biblioteket 8. Sep 2018 0 kommentarer
På nORD taler Einar Már Gudmundsson med forfatter Andri Snær Magnason (IS) om frihedstrang og selvstændigheds- og frigørelsestanken i deres forfatterskaber.

Einar Már Gudmundsson (IS) (f. 1954) er en af de mest kendte nulevende islandske forfatter. Han debuterede i 1980 som lyriker og har siden mere end tyve bøger på sin samvittighed, både digtsamlinger, børnebøger, noveller, romaner og essay-samlinger, bl.a om Island efter finanskrisen.

I 1995 modtog han Nordisk Råds litteraturpris for romanen ’Universets engle’. Han har også modtaget Det Svenske Akademis Nordiske Pris. Gudmundsson er bla. kendt for sin præcise humor, på at indskrive magiske, fabulerende elementer i sit realistiske univers, sit skarpe samfundsblik og sin evne til at skildre den islandske historie og det islandske folk.

På nORD taler Einar Már Gudmundsson med forfatter Andri Snær Magnason (IS) om frihedstrang og selvstændigheds- og frigørelsestanken i deres forfatterskaber. Samtalen ledes af lektor og litteraturkritiker Erik Skyum-Nielsen (DK) og afsluttes med performance af det islandske, kvindelige hiphop-kollektiv Reykjavíkurdætur.

Læs mere om arrangementet hvor nORD markerer 100-året for den islandske selvstændighed og suverænitet.

Foto: Johannes Jansson

Tilføj kommentar

Materialer: