nORD 2018

Bølgerne laver nORD-special podcast

Af: Biblioteket 12. Jul 2018 0 kommentarer
Mød forfatterne Ida Holmegaard (DK) og Emeli Bergman (S), når de laver en særlig live-optagelse af deres litteraturpodcast ’Bølgerne’ på nORD.

Holmegaard og Bergmans litteraturpodcast er et af de mest spændende nyere litteraturformidlingstiltag i Danmark. Den udspiller sig som en engageret og fordybet samtale mellem de to forfattere.

Det er litteraturformidling, der lægger vægt på læseoplevelsen i højere grad end at have anmeldelsens form. Podcasten åbner op for ny og nyoversat litteratur, der er udkommet i Norge, Danmark eller Sverige.

Én enkelt bog er omdrejningspunkt for hvert program, for at give plads til at dykke ned i sprog, temaer og eventuelle sammenligninger med anden litteratur. På nORD vil de to forfattere tale om Roskva Koritzinskys novellesamling ’Jeg har endnu ikke set verden’, der er indstillet til Nordisk Råds litteraturpris. Roskva Koritzinsky gæster selv nORD.

Som Koritzinsky er Holmegaard og Bergman en del af en ny, stilistisk stærk og stilfærdigt slagkraftig generation af yngre prosaister.


Emeli Bergman (S)
Foto: Jonas Fogh

Ida Holmegaard (DK)
Foto: Viktoria Wendel Skousen

Emeli Bergman (S) f. 1988 blev uddannet fra Forfatterskolen i 2014, og udkom i 2017 med den krystalklare novellesamling ’Salt, der behandler nogle af livets store hverdagsdramaer som sorg, sex, drømme og kærlighed. Ud over prosa skriver hun også digte og dramatik.

Ida Holmegaard (DK) f.1990 blev uddannet fra Forfatterskolen i 2013. Hendes debutroman ’Emma Emma’ udkom i 2015 og i 2017 kom romanen ’Graceland’ om hvilken Weekendavisen skrev: ”Ida Holmegaard skriver helt usædvanligt godt. ’Graceland’ er sætning for sætning en vild fornøjelse at læse.”

Vil du høre Bølgerne inden du kommer på nORD? Følge linket her.

Nye spændende tekster - direkte til dig

Yngre forfattere skriver spritnye tekster - og du kan få dem direkte i din mailboks!

Biblioteket har - sammen med CATCH - inviteret yngre forfattere til at skrive nyhedsbreve. Caroline Albertine Minor og Ida Holmegaard, som du kan møde på dette års nORD, er blandt de forfattere, der har takket ja til at deltage.

Om få dage kommer udkommer det allerførste nyhedsbrev, forfattet af Christina Hagen, som deltog på sidste års litteraturfestival. Noget for dig? Tilmeld dig her...

 

Tilføj kommentar

Materialer: