Foto af musikbibliotekarerne Daniel Bøtcher og Ebbe Føge Bak
Musikbibliotekarerne Daniel Bøtcher (tv.) og Ebbe Føge Bak har hver deres musikpræferencer. Daniel er især til eksperimenterende rock, mens Ebbe hælder mere til det klassiske.

Rytmisk og klassisk musik i foråret med bibliotekets garvede musikbibliotekarer

13.02.23
Hver sæson har du mulighed for at få masser af musikoplevelser, når vores rytmiske musikbibliotekar Daniel Bøtcher og klassiske musikbibliotekar Ebbe Føge Bak inviterer indenfor til musikforedrag.

Thorbjørn Sjøgren vender yndlings-jazzplader

Er du til jazzede og rockede toner, er der masser af oplevelser i vente i marts. Til Vinylcafé den 3. marts har Daniel Bøtcher inviteret jazzentusiasten Thorbjørn Sjøgren til at styre pickuppen. Ud fra ”Jazz er godt, og meget jazz er meget godt. Så enkelt er det” spiller Sjøgren denne aften sine yndlingsplader og øser ud af sin imponerende jazzviden.

En aften om Lou Reed

Allerede igen den 9. marts er der Rytmisk Lytteklub, hvor Daniel præsenterer Lou Reed fra Velvet Underground. Lou Reed havde stor kommerciel succes med nummeret ’Walk on the Wild Side’. Men han var også et kendt musiknavn på den New Yorkske avantgardescene, hvilket Daniel vil indføre publikum i denne aften.

Vi gentager successen med Franz Beckerlee

Efter en bragende succes i efteråret, får vi igen en 11. marts besøg af ex-Gasolinmedlem og kunstner Franz Beckerlee- for hverken Franz eller publikum blev helt færdige med alle de gode historier. Denne gang tager han sin gode ven musikhistorikeren Michael Jensen med til arrangementet.

Brahms requiem

Næste gang du kan opleve vores klassiske musikekspert Ebbe Føge Bak, er den 22. februar med Johannes Brahms’ hovedværk ’Ein Deutsches requiem’. Selvom man normalt opfatter requiem som et stykke begravelsesmusik på latin, lover Ebbe, at det nok skal blive en opløftende aften: ”Dette værk trøster de levende i stedet for at gå i forbøn for de døde, så musikalsk er det en mere optimistisk oplevelse."

Carl Nielsens 'De Fire Temperamenter'

Når Ebbe den 30. marts runder sæsonens sidste ’DR Klub Klassisk’ af, er det med komponisten Carl Nielsens 2. symfoni ’De Fire Temperamenter’. Symfonien blev til efter, at Carl Nielsen havde besøgt en sjællandsk kro med et tilfældigt maleri med de fire temperamenter. ’Det er et vidunderligt stykke musik, som jeg glæder mig til at præsentere’, siger Ebbe Føge Bak.

 

Hent gratis billetter og læs mere om alle musik-arrangementerne.