Lokalt

Interesseret i lokalhistorie?

Lokalt Af: Biblioteket 18. Feb 2016 0 kommentarer
Lån lokalhistoriske materialer på Biblioteket.
Alle biblioteker i kommunen anskaffer lokalhistoriske bøger og tidsskrifter, men langt den største samling finder du på Hovedbiblioteket på Kulturværftet.
 
Har du akut behov for svar på et lokalhistorisk spørgsmål, kan du prøve Helsingør Leksikon på nettet.

Lokalsamlingen på hovedbiblioteket
På Hovedbiblioteket er der et udvalg af lokalhistoriske bøger i udlånet (på 3. etage) - den øvrige del af samlingen er placeret i magasinet. Biblioteket anskaffer i praksis alt, hvad der kommer på tryk om Helsingør Kommune – f.eks. ældre og nyere beskrivelser af byens historie, telefonbøger, vejvisere, lokalplaner, foreningsblade, slægtsbøger, romaner m.m.

Avissamlingen
Avissamlingen er en vigtig kilde til den lokale historie. Den befinder sig i magasinet, så spørg efter de aviser, du har brug for. Du kan kun benytte dem i Helsingørrummet, og de tåler ikke at blive fotokopieret men kan fotograferes med et kamera. Samlingen omfatter alle aviser udgivet i Helsingør fra slutningen af 1800-tallet til i dag. F.eks.:
  • Helsingør Dagblad: 1867 –
  • Helsingør Dagblad på mikrofilm: 1976 –
  • Find nyere artikler fra Helsingør Dagblad i Infomedia. Der er gratis adgang til basen fra bibliotekernes pc´er.

Helsingør Leksikon
Helsingør Leksikon er en hurtig indgang til lokalhistorien. Med sine godt 800 artikler er det et godt sted at begynde. Her finder du artikler om byens gader, familier, kommunale virksomheder, seværdigheder, skulpturer og meget mere, skrevet af lokalhistorikere, museumsfolk og almindelige borgere. Helsingør Leksikon er en såkaldt wiki – dvs. en hjemmeside, hvor enhver med pc og adgang til internettet kan skrive og vedligeholde sider.
Alle kan således bidrage til leksikonet med tekster og fotos eller føje oplysninger til de tekster, der findes i forvejen. Artikler findes enten via kategorier eller via en søgefunktion, og nogle artikler kan desuden findes via et kort over Helsingør.

 
Billeder
Find billeder i Helsingør Leksikon eller i facebookgruppen Helsingør i billeder.
 

Tikøb Kommune
Information om den oprindelige Tikøb Sognekommunes lokalhistorie kan du finde på tikobkommune.dk Siden er redigeret af lokalhistoriker og forfatter Kjeld Damgaard
Tikøb Sognekommune omfatter sognene Tikøb, Hornbæk, Hellebæk og Egebæksvang.

Tilføj kommentar

Materialer: 

Nyt fra biblioteket