
Folkemøde og Fortællingernes Hovedstad som Vision 2030
Solen rejser sig over de røde munkesten på Kronborg. Slottet har i århundreder været vartegn for Helsingør. Med slottet fortælles historien om kongemagt og sundtoldstidens livlige skibstrafik.
Helsingør er den store historie om Hamlet og sundtolden og den lille historie om Halfdan Rasmussens sky på morgentur.
Sådan er indledningen til idéen om Fortællingernes Hovedstad 2030, som bibliotekerne stillede op med sammen med Helsingør Kommunes Museer, Wordsfestival og Sundtoldens Venner til folkemødet om Helsingør Kommunes fremtid.
Se fortællingerne
Lørdag var Helsingørhallen fyldt med debat, drømme og visioner for fremtiden.
Tanken om Fortællingernes Hovedstad er at: Fortællinger og kultur skaber identitet, som styrker byens sammenhængskraft og fællesskab og placerer Helsingør på landkortet som en stærk kultur- og turistby. Derfor skal fortællingerne og historien være en stor del af Helsingør Kommunes vision.
Fortællingerne er byens fortid og fremtid. De skaber værdi for os - borgere, besøgende og erhvervsfolk. Tiden som sundtoldsby betød, at Helsingør var porten til Danmark, og verden kom til Helsingør.
Fortællingerne fortsatte, da værftet blev byens livsnerve og stolthed. En fortælling om sod, sved og stål. I dag er byen en kulturby.
Vi er en by, der med god grund er stolte af vores fortællinger, som hver dag får nyt liv på museerne og bibliotekerne og på festivaler som Sundtoldsmarkedet, Shakespeare, Words, Lokal BOGDAG og NORD Litteraturfestival.
Følg med i arbejdet frem til Vision2030 på Vision 2030.helsingor.dk