Lokal forfatterweb

'Den Skånske arv'
Nr. 4 i romanrækken om Tobias rens er ved at blive skrevet.

Martin Davidsen er gået til filmen

Lokal forfatterweb Af: Biblioteket 24. Oct 2018 0 kommentarer
Den lokale forfatter, Martin Davidsen, fortæller i en film, hvordan han blev inspireret til at skrive om Tobias Rens og dykke ned i Danmarkshistoriens dramaer.

Martin Davidsen har en stor passion for København og byens gamle kvarterer.

Vokset op i historiske omgivelser på Regensen, med udsigt til Rundetårn og helt tæt på byens pulserende liv, har København på godt og ondt altid præget hans liv.

Altid nysgerrig, med snuden i gamle bøger, i dyb fascination over historiske begivenheder og personligheder vidste den i dag 50-årige forfatter ikke, at livet for altid skulle forandre sig, da han en vinterdag gik ind på et af byens antikvariater og helt tilfældigt fandt en lille bog.

Godt gemt og støvet ”opdagede” Martin Davidsen i den lille bog nemlig kaptajn Tobias Rens samt et mylder af andre mennesker, der levede, sultede, elskede og døde i København i det dramatiske krigsår 1659. Inspireret, og med en stærk indre følelse af at måtte skrive kunne Martin Davidsen ikke andet end at tage afsked med familien og Jylland og drage til København for at gøre Tobias Rens og hans tid levende.

I en godt syv minutter lang Youtube-video fortæller Martin Davidsen, hvorfor han i sin tid var tvunget til at skrive romanserien om Tobias Rens, der består af 'Kongens brev' (2017), 'Løftet' (2017) og 'Skyggernes Fyrste' (2018) og fortsætter i 'Den Skånske arv', som er ved at blive skrevet nu.

”Det var som om bogen talte til mig.” siger forfatteren, som betegner 'Københavns borgere 1659' der er skrevet af E. Marquard som sin yndlingsbog.

Læs mere om Martin Davidsen og Tobias Rens på Lokal Forfatterweb og på martindavidsen.dk

 

Foto: Kelterphotography

Tilføj kommentar

Materialer: