Lokal forfatter Olav Hergel
Olav Hergel: Inspiration får jeg fra: ”Aviser, Facebook, nyheder, andre bøger, Henrik Pontoppidan, Elena Ferrante, Morten Pape og mest af alt mine egne oplevelser som journalist.”

Olav Hergel

08.06.20
Olav Hergel (f. 1956) er journalist på dagbladet Politiken. Han bor i Snekkersten og skriver også romaner for voksne.

Har bl.a. skrevet

Punktum – Politiken, 2016
Men vi blev onde – Politiken, 2012
Indvandreren – People’s Press, 2010
Flygtningen – Lindhardt & Ringhof, 2006

Hvad skriver du om? 

Jeg har skrevet fire bøger. Flygtningen fra 2006. En spændingsroman om Danmark, flygtninge, politik, journalistik og kvinder og mænd.

Indvandreren fra 2010, som er en roman om Danmark, indvandrere, politik, journalistik og kvinder og mænd.

Men vi blev onde fra 2012. Om det tidligere bandemedlem på Vestegnen, Sleiman

Punktum 2016. En roman om den midaldrende journalist Mikkel Haslund der blev journalist for at rejse rundt i verden og for at erobre de kvinder der venter for enden af en smuk sætning, men er endt foran skærmen, hvor han sidder og høvler ligegyldige nyheder ud og kalder dem Breaking news.   

Hvad inspirerer dig?

Aviser, Facebook, nyheder, andre bøger, Henrik Pontoppidan, Elena Ferrante, Morten Pape og mest af alt mine egne oplevelser som journalist. 

Har du et lokalt yndlingssted?

Egentlig ikke. Spiser en gang i mellem på Skotterup Kro og er glad for, at der er kommet et spisested, som ser ud til at overleve der. Niveauet er godt, men ville ønske, at de også lavede lidt mere almindelig mad, så man kunne spise der uden en fornemmelse af, at det skulle være fint og dyrt. Men stadig. Det holder langt bedre end noget af det andet, der har ligget der. Espergærdehjørnet med den italienske café og pizzarestauranten har sat lidt liv i byen, og det er jeg glad for.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.