”Billedkunsten/kunsten generelt er omdrejningspunktet: som ung tænkte jeg på at blive billedhugger (hvilket jeg fortsat arbejder med).”
”Billedkunsten/kunsten generelt er omdrejningspunktet: som ung tænkte jeg på at blive billedhugger (hvilket jeg fortsat arbejder med).”

Marianne Wirenfeldt Asmussen

25.11.20
Marianne Wirenfeldt Asmussen (f. 1945) er kunsthistoriker og tidligere leder af Karen Blixen Museet. Hun skriver fagbøger om kunst og især Karen Blixen og bor i Hellebæk.

Har bl.a. skrevet

Mary Bess Westenholz - En revolutionær victorianer.  - Syddansk Universitetsforlag, 2019
Skrivestedet - Karen Blixens spor I Kenya og Danmark. - Wunderbuch 2015 (udg. sammen med Kurt Rodahl Hoppe)
Karen Blixen i Afrika - En brevsamling, 1914-31, 4 bind. – Gyldendal, 2013 (udg. sammen Marianne Juhl)
Wilhelm Hansens oprindelige franske samling på Ordrupgaard. - Munksgaard,1993.

Hvad skriver du om?

Med baggrund i min uddannelse som mag. art. i kunsthistorie og med mange års museumsarbejde er jeg især optaget af kunsthistoriske emner, biografier og museologi. Jeg har senest grundlagt Karen Blixen Museet, og været dets første leder fra 1991-2008. Efter min pensionering blev der tid til det store arbejde med en komplet udgave af  Blixens breve fra Afrika.

Hvad inspirerer dig?

Billedkunsten/kunsten generelt er omdrejningspunktet: som ung tænkte jeg på at blive billedhugger (hvilket jeg fortsat arbejder med).  Men med en afsluttet universitetsuddannelse som kunsthistoriker, blev jeg klar over, hvor svært dette var!

Siden har mine ansættelser på Ny Carlsberg Glyptotek, Ordupgaardsamlingen og Willumsens Museum inspireret en stadig undren over kunstens verden, både i de udøvende og de indsamlende/udstillende rum. Mit arbejde siden 1990 med Karen Blixen og hendes hus har været kulminationen.

Har du et lokalt yndlingssted?

Sjølundsparken, hvor jeg bor! Hammermøllen med Hellebæk skoven  og Kohaven, som ofte besøges!

Foto: Kurt Rodahl Hoppe


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer