Lokal forfatter Maren Sophie Clausen
Maren Sophie Clausen: ”Selv om man skal være forsigtig med at skrive for meget om følelser, så er følelser nok det fænomen, der interesserer mig mest.”

Maren Sophie Clausen

04.06.20
Maren Sophie Clausen (f. 1973) debuterede i 2019 som romanforfatter. Sophie Clausen bor i Stratford upon Avon, England, men er opvokset I Helsingør.

Har bl.a. skrevet

Over dine øjne – Forfatterskabet.dk, 2019
The Love, Hope & Peace Journal – digitalt magasin på Issuu.com. Magasinet handler om kunst, kultur og politik og er støttet af Amnesty

Hvad skriver du om? 

Jeg skriver om det at være menneske i en uforståelig verden. Om kunst, skabertrang, svære kærlighedsforhold og eksistentielle spørgsmål om hvem vi er, og hvem vi drømmer om at blive. Det spirituelle og de grundlæggende menneskelige vilkår er nok det, der driver mit skriveri. Selv om man skal være forsigtig med at skrive for meget om følelser, så er følelser nok det fænomen, der interesserer mig mest. Hvorfor vi har dem, hvad de handler om, hvordan de manifesterer sig i os, og hvad de kan drive os til. Kærlighed, storsind, smålighed, afsky, grusomhed, misundelse, udelukkelse; alle disse følelsesmæssige rum som vi finder os selv og hinanden i.

Hvad inspirerer dig?

Inspiration kommer og går. Af og til er den stor, varm og vidunderlig og dikterer næsten, hvad der kommer ned på siden. Andre gange forsvinder den og er borte i lang tid. En enkelt linje kan inspirere mig, eller en gåtur gennem byen. Mit eget liv inspirerer mig, fordi det er så kompliceret og svært at forstå. Det at skrive er for mig en måde, at prøve at forstå mig selv bedre på, og de vilkår som jeg lever under. Andre menneskers handlinger og motiverne bag dem, finder jeg også uhyre interessant og sommetider inspirerende.

Har du et lokalt yndlingssted?

Gummistranden og Nordhavnen er mine absolutte yndlingssteder, ikke bare i Helsingør men i hele verden. Fordi jeg bor i England, lider jeg forfærdeligt af hjemve, så disse steder har fået en helt overjordisk betydning for mig. At sidde på stranden og se skibene sejle mod horisonten, er det allerbedste jeg ved. Og betragte de glimtende lys langs Sveriges kyst, når det bliver aften. Jeg er også glad for Nordre Strandvej og den smukke skov ved Hellebæk.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.