”Som strik-designer finder jeg inspiration i særligt de farver, der præger naturen ude ved havet.”
”Som strik-designer finder jeg inspiration i særligt de farver, der præger naturen ude ved havet.”

Lotte Rahbek

16.03.23
Lotte Rahbek (1960) skriver strikkebøger og strikker under navnet Apple of My Eye. Hun bor i Skotterup.

Har udgivet:

Et hav af masker: strik inspireret af gamle sømandstrøjer - Bogoo, 2023
Du er min øjesten: Strik til de mindste – Bogoo, 2022

Hvad skriver du om?  

Jeg er uddannet Cand. Scient. i datalogi og informationspsykologi. Jeg har strikket under navnet Apple of My Eye siden august 2019. Jeg har gennemgået en række kurser i strikketeknik og strikdesign ved Københavns Professionshøjskole. Det førte videre til en bog med 22 unikke strikkeopskrifter til babyer og småbørn, som er skabt i mit strikkestudie i Snekkersten. Min stil er enkel og er kendetegnet ved enkle detaljer og farver, der tilsammen til sammen skaber et flot og unikt udtryk.

Hvad inspirerer dig?

Som strik-designer finder jeg inspiration i særligt de farver, der præger naturen ude ved havet. Ideer til mønstre henter jeg ofte i strandbredden – i sand, sten og i de smukke og polerede stykker af vraggods, der er drevet i land. 

Jeg finder også min inspiration på nettet på de sociale platforme, som Instagram og Pinterest. Derudover bruger jeg strikkebøger, podcasts, messer og workshops til at få inspiration om nyeste trends. Jeg har bl.a. været på den færøske Bindifestivalen i Fuglafjørður, som var en spændende og inspirerende oplevelse. Også mange andre steder bliver jeg inspireret, for eksempel når jeg bevæger mig i det offentlige rum eller ser en god film, hvor der tilfældigvis er noget smukt strik at se på. 
 

Har du et lokal yndlingssted?

Vores område er meget unikt omkranset af skov, strand og historie. Jeg holder meget af Skotterup Strand, der er så meget historie, som afspejles i dette smukke åbnet område. Når man går langs stranden, er udtrykket så forskelligt fra dag til dag, havet, farverne afspejler vejret på helt unik måde. 

Se flere lokale forfattere fra Helsingør Kommune.

Materialer