Lokal forfatter Lise Bidstrup
Lise Bidstrup: "Jeg bliver inspireret af folk, af forskelligheder, af kulturer og forestillinger."

Lise Bidstrup

02.06.20
Lise Bidstrup (f. 1976) skriver romaner for børn og voksne og bor i Snekkersten.

Har bl.a. skrevet

Serien om 3900 Nuuk - Tellerup, 2020
Serien om Vlog-pigerne - Tellerup, 2020
Down Under - Tellerup, 2020
Trylleamuletten : en fortælling fra Helsingør - Helsingør kommune, 2018
Serien om Fodboldholdet - Tellerup, 2018
Reservedelenes By – Høst, 2017 (4. del af Urban serien)

Hvad skriver du om? 

Jeg skriver om det, der rører sig … Og det, der rører mig.

Mit forfatterskab spænder vidt fra letlæsning til de allerførste læsere, til dystopier for de unge og psykologiske thrillere for voksne. Jeg skriver, som jeg læser: I mange forskellige genrer og med mange forskellige fokus. Jeg har ingen favoritter, men holder både af fantasy, sci-fi, realisme, krimi og magisk realisme. Hvis der er en rød tråd i mit forfatterskab, så er det nok, at jeg godt kan lide, at læseren nogle gange må stoppe op og tænke over det samfund, vi lever i. Både kritisk, men også med begejstring over, hvor komplet fantastisk vores klode og dens indbyggere med alle deres forskelligheder er.

Hvad inspirerer dig?

Jeg kan finde inspiration i alt. En samtale. En tur med Kystbanen. Andre historier og musik.

Men den største inspiration får jeg på mine rejser, og det kan ses i mange af mine bøger, hvor handlingen på en eller anden måde er henlagt til fremmede lande. Mine læsere kommer til Grønland, Costa Rica, Spanien, Burkina Faso og Brasilien og alt muligt ind imellem. Jeg bliver inspireret af folk, af forskelligheder, af kulturer og forestillinger.

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg holder af virkelig mange steder i Helsingør og omegn. Egebæksvang Skov færdes jeg i hver dag, når jeg går tur med mine hunde, og jeg bliver aldrig træt af skoven, og den forandring den gennemgår i takt med årstiderne. Kronborg er også en favorit. Slottet er smukt og omgivelserne skønne. Hammermøllen er også et dejligt sted at gå tur, og ligeledes Helsingør by med dens gamle skæve huse. Hornbæk er perfekt om sommeren, og Espergærde Centret mit yndlingssted at handle ind. Derudover bliver jeg altid i bedre humør efter en gåtur langs kysten, og min yndlingscykeltur går ud af Esrumvej forbi Horserød. Jeg kunne blive ved …

Se også Lise Bidstrups hjemmeside.

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.
 

Materialer