Lokal frofatter Kristian Hother Sørensen
Kristian Hother Sørensen: ”Jeg skriver om menneskets lod og inspireres, når mennesker mødes.”

Kristian Hother Sørensen

08.06.20
Kristian Hother Sørensen (f. 1948) er tidligere generalsekretær i Red Barnet og vicegeneralsekretær i Røde Kors. Han bor i Tikøb og debuterede som lokal forfatter i foråret 2019.

Har bl.a. skrevet

Livsegnet : en digtsamling om tilknytningens veje. – Forlaget Skovbunden, 2021.
Bjergtagen – digtsamling – Skovbunden i kommission hos Underskoven, 2019.  Inklusiv cd med musik af Ole Buhl.

Hvad skriver du om? 

Jeg skriver om menneskets lod.

’Bjergtagen’-digtene er en påmindelse om at gribe og fastholde lidenskaben i livets mest vanskelige og uforudsigelige situationer. I en stadig mere usikker verden er der et øget pres for at ville kærlighedens udfoldelse. Men det er netop, når omgivelserne konstant undergår forandringer, og tingene udvikler sig i uventede retninger, at det at nære lidenskaben i et forhold er en afgørende bestræbelse i livet.

Digtsamlingen ’Livsegnet’ handler om mødet med en række uforglemmelige mennesker fra mit arbejde rundt i verden, der hver på deres måde har fået udfordret deres tilknytningsforhold i livet og har måttet finde en ny bestemmelse for deres sind og livsgerning.

Hvad inspirerer dig?

Når mennesker mødes.  En fortolkning af de mentale billeder af virkeligheden ud fra et samspil af ens egne og andres handlinger og følelser. Og dermed forståelsen af disse handlinger og følte følelser som meningsfyldte ytringer af det indre liv.

Når egne erfaringer og erindringer giver grund for oplysning, godt hjulpet af naturens og kunstens udtryksformer.

I digtene filtreres en opfattelse af verden mellem den som iagttager og det som iagttages i feltet mellem fornuft og sansning. Desuden inddrager jeg en række stemningsassociationer fra europæisk og asiatisk litteratur, billedkunst og musik.

Har du et lokalt yndlingssted?

Gurre sø og slot nær mit hus, som et mytisk sted, der i århundreder har givet inspiration til mange danske digtere. 


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.