Lokal forfatter Kim Juul
Kim Juul: "Jeg vil gerne underholde og give anledning til eftertanke."

Kim Juul

10.06.20
Kim Juul (f. 1964) er cand.jur. og skriver samfundskritiske krimier. Han bor i Snekkersten.

Har bl.a. skrevet

Mord på din ferie – krimifortællinger fra forfatternes feriesteder (sammen med 5 andre forfattere): antologi - Byens forlag, 2017
I et vægtløst sekund - Brænderiet, 2013
I et fravær af nærvær - Brænderiet, 2014
Stilstand i fuld fart - Brænderiet, 2015
På et lodret skråplan - Brænderiet, 2017

Hvad skriver du om? 

En krimiserie med en socialt velfungerende mandlig hovedperson, Lars Norholm. Han er ikke på randen af et konstant sammenbrud, misbrug eller i evig konflikt med en chef. Til gengæld er han en tænksom betragter af det samfund han konfronteres med i en række spændende og gennemtænkte krimi plots. Han er ikke helt uden humor og slapper desuden af ved at spille guitar og skrive små sange. Sange som er indspillet på EP´en “Sange fra Norholm”.

Jeg vil gerne underholde og give anledning til eftertanke.

Hvad inspirerer dig?

Det gør nutiden. Især avisartikler. Mine bøger handler om aktuelle emner som f.eks. måden, de elektroniske medier former vores samfund på, og måden, våbenindustrien agerer på i kulisserne. Tunge emner, men kan man sætte dem i relation til en dagligdag og enkeltpersoner, vi genkender og holder af, så bliver det spændende … og nogle gange endda sjovt. Dan Turéll er altid en stor inspiration, sprogligt og som betragter. Min lokale kollega, Lars Kjædegaard, der altid har fat i en fin nærhed til sine karakterer, inspirerer også. Svenske Håkan Nesser med sprog og fortælleform.  

Har du et lokalt yndlingssted?

Biblioteket på Kulturværftet - Det er et fantastisk sted - lyset, udsigten, det rå i bygningerne og det kultiverede i en skøn blanding. I gennemsnit tager jeg nok derind en gang om ugen for at skrive. Det er noget særligt at sidde i de smukke omgivelser med ånden fra alle de andre forfattere i ryggen. 

Læs mere på Kim Juul's hjemmeside.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer