Lokal forfatter, illustrator og animator Craig Frank
Craig Frank: ” Jeg vil bevæges af historierne og billederne, der bygger handlingen op.”

Craig Frank

29.06.20
Craig Frank (f. 1961) er tegner, animator og forfatter og bor i Espergærde.

Har bl.a. skrevet:

Cool Valley – Fahrenheit, 2018
JFK Secret OPS – Frank Productions, 2013
Rejsen til Saturn – Nordisk Film, 2009 (animation)

Hvad skriver du om?

Jeg kan godt lide mange forskellige genrer, men mine graphic novels er drevet af et plot, tingene er ikke som de ser ud til at være. Jeg er fascineret af forfattere, der kan skrue en historie sammen og tage dig med på et eventyr, der bevæger dig. Jeg vil bevæges af historierne og billederne, der bygger handlingen op.

Hvad inspirerer dig?

Jeg kan inspireres af tusind ting, det kan være film, romaner eller graphic novels I alle genrer, fx af Jim Thompson, Paul Auster eller Stephen King. Jeg bliver inspireret af gamle metallegetøjsbiler og store egetræer og af at gå. Bogstaveligt talt at gå hvor som helst. Jeg har en passion for historiske begivenheder, og jeg elsker at dvæle ved min hjemstavn, de slægtninge, venner og kolleger, som jeg har haft i mit liv. Og så selvfølgelig at male, form og farve.

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg elsker at gå på Gammel Strandvej. Der er en mand, som har en 1950 Chevy, en 1961 VW and en gammel Mercury. Du går forbi hans hus, og så ser du vindmøllen. Du går længere op ad vejen og på venstre hånd er Øresund. Et fantastisk syn. Og så, når du går ned ad bakken, ser du de store egetræer, og du kommer til et fredfyldt sted med de gamle fiskerhytter. Den vandring har meget drama.

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.