Lokal forfatter Bo Green Jensen
Bo Green Jensen ”Der er 45 bøger. Jeg synes, jeg er blevet bedre med tiden.”

Bo Green Jensen

08.06.20
Bo Green Jensen (f. 1955) er kulturjournalist og forfatter til 45 bøger. Han bor i Snekkersten.

Har bl.a. skrevet

En kugle af liv – personlige papirer 2012-2018 – Frydenlund, 2019
Først er jeg drengen - digte – Rosinante,  2015  (seneste digtsamling)
Det første landskab – myter, helte og kunsteventyr –  Rosinante, 1999.
Rosens veje – digte 1981-1986 – Munksgaard/Rosinante, 1998
Dansen gennem sommeren – Gyldendal, 1981 (debutroman)
Requiem og Messe – 1981 (1. digtsamling – er med i Rosens veje)

Bo Green Jensen fik Kritikerprisen for Porten til Jorden i 1986, en digtsamling, som blev genudgivet i Rosens veje fra 1998. "Der er 45 bøger. Jeg synes, jeg er blevet bedre med tiden," fortæller forfatteren.

Hvad skriver du om? 

Jeg skriver til hverdag i Weekendavisen om film, musik og litteratur. Det har jeg gjort i 40 år, og det er blevet til 7000 tekster. Når jeg skriver mit eget, handler det typisk om livet, vi lever til hverdag, blandingen af stort og småt, ”at synge mellem stjernerne og ordne nødvendige indkøb”. Jeg skriver også om film, musik og litteratur, men i et andet sprog end det, jeg bruger som kulturjournalist. 

Hvad inspirerer dig?

Det fortumlede liv, jeg har levet, steder jeg har været, alle de film jeg har set, bøger og sange. Men mest af alt mine tre smukke døtre, der er født i 1991, 2003 og 2012. Jeg har hver gang set nye sider af livet, jeg troede jeg kendte til bunds. Der er dybe spor i historien, som var nutid og hverdag for andre. Kærligheden til min hustru – fryden og forelskelsens fortælling – var et tema i den seneste digtsamling, Først er jeg drengen.

Har du et lokalt yndlingssted?

Vi kom til Snekkersten i 2015 efter årtier på Frederiksberg. Så stedet er stadig en nyhed. Stranden ved Stejlepladsen, hvor badebroen bliver sat ud hver sommer, ligger for enden af vores vej. Havnen, hvor vi spiser is. Skoven mellem Snekkersten og Espergærde. Biblioteket på Kulturværftet. Kanonerne på Kronborg. Vi bor i et gammelt gult hus ved stationen. Der er en stald, som vi har fyldt med bøger. Det er nok mit yndlingssted.

Læs mere om Bo Green Jensen i Kraks Blå Bog, på hans hjemmeside eller på Danske Filmkritikere


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer