Anne Jørgensen Lilleager

Anne Jørgensen Lilleager (f. 1945) er teknisk designer. Hun maler billeder og skriver bøger for børn og voksne. Anne Lilleager bor i Helsingør.

Har bl.a. skrevet

  • Vejen til Canada - om Erika og hendes legekammerat Sebastian. – Books on Demand, 2021.
  • Stjernekastere og fusere - fortællinger i digte og kortprosa. – Books on Demand, 2020.
  • Nisse og Kogle. – Books on Demand, 2020 - Et juleeventyr. Pinden, sneglen og bladet. – Books on Demand, 2019 – Børnebog
  • Kosteskabet - For sarte sjæle med humor. – Books on Demand, 2019 – Noveller
  • Kriminoveller og andre historier til gys og hygge. – Saxo, 2016.

Hvad skriver du om?

Jeg skriver fortrinsvis bøger om billedkunst og litteratur. Tre af mine bøger er monografier om Palle Nielsen, Richard Winther og Bjørn Poulsen, men jeg har også skrevet mine erindringer. Drivkraften i mit forfatterskab er ønsket om at formidle og udbrede kendskabet til de værker og den person, jeg skriver om.

Min første uddannelse var på Kunstakademiets Malerskole. Den gav baggrund og kendskab til billedkunstens historie og de midler, man som maler bruger. Billedanalyser spiller derfor en stor rolle i mit skriveri,  jeg læser nærmest billeder som andre læser en bog. Forbindelsen mellem billedet og malerens private liv og de ideer og begivenheder, der bevæger ham/hende er også stærkt til stede.

Hvad skriver du om?

Jeg har skrevet digte fra jeg var 12 år. Oprindeligt inspireret af min far, som skrev. Senere som afløb for teenageårenes store følelser og spørgsmål.

Mine noveller er dramaer i nye rammer med den skønlitterære historieskrivers selvvalgte ret til leg med inspiration og fantasi. Novellerne strækker sig fra krimier, over humor, til almindeligheder og til det mystiske. Jeg elsker det mystiske. Det der måske er. Er nysgerrig på dualismen i mennesker med deres mangesidige facetter, og det 'hvorfor', der følger til eftertanke.  

Børnebøgerne skriver jeg på erindringer, iagttagelser og på fantasi.

Hvad inspirerer dig?

Jeg bliver især inspireret af naturen og af at læse bøger. Og af voksne og børns ageren med hinanden.

Har du et lokalt yndlingssted?

Naturen i det dejlige Nordsjælland.

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

”Jeg elsker det mystiske. Det der måske er.”
”Jeg elsker det mystiske. Det der måske er.”
12.01.22