LÆSEKLUBBER SÆSON VINTER/FORÅR 2019

Læse Af: Biblioteket 18. Dec 2018 0 kommentarer
Tags: 
Hvorfor læser vi litteratur? En amerikansk kritiker sagde engang, at ”litteratur giver os øget selvindsigt” og er samtidig ”den mest helbredende form for nydelse”.

Læsning er på den ene side en ensom beskæftigelse, men samtidig er det også et middel mod ensomhed. Hvorfor? Jo, fordi litteraturen giver os en enestående forståelse af, hvad det vil sige at være menneske. Litteraturen kan det unikke, at den opstiller modeller, som vi kan spejle os i gennem indlevelse og identifikation. Så når vi søger litteraturens ensomhed, lærer vi vores medmennesker bedre at kende, men nok så vigtigt lærer vi også os selv at kende. 

Udover selve læsningen vil deltagelse i en læseklub give dig mulighed for at samtale og deltage i et fællesskab, hvor du diskuterer din læseoplevelse, og måske bliver overrasket over de andre deltageres fortolkning af værket. Læsningen, diskussionen og fællesskabet skærper vores ”sociale apparat”, fordi vi diskuterer det største mysterium af alle, nemlig os selv. 

I denne sæson har vi meget god nordisk litteratur, men vi forsøger også at favne bredere end kun det nordiske. Vi skal ud på litterære rejser både i tid og geografi: Kolonitidens Afrika, Victoriatidens England og en smuttur til Peru og USA. Det bliver bestemt ikke kedeligt. I får mulighed for at stifte bekendtskab med tidløse klassikere, debutanter, mesterværker og samtidslitteratur.

En læseklub med bøger om teknologi i litteraturen er ny i denne sæson. Vi har også en læseklub med samtidsromaner, hvor handlingen foregår i Victoriatiden. Ny-victoriansk litteratur er et begreb i den engelsksprogede litteratur. Victoriatiden fascinerer og mange af os har læst Dickens eller set nogle af de gode tv-serier fra BBC. 

I denne sæson har vi fundet fire frivillige, som vil fungere som tovholdere i fire af læsegrupperne. De har en litterær baggrund, og vil fungere som samlingspunkt i læsegruppen. Vi håber, at vi kan udvide med flere tovholdere i næste sæson. 

Vi håber, at du finder en læseklub, som virker interessant og udfordrende, og at du, gennem diskussioner med de andre deltagere bliver klogere både på litteraturen men også på dig selv. 


God læse- & diskussionslyst!


Tilmeld dig en læseklub

Gode råd til læseklubber

 

Tilføj kommentar