Bibliotekar sidder med bøger til læseklubben
Bibliotekar Annebeth glæder sig til gode snakke i læseklubben

Læseklub: Bibliotekarens håndplukkede, Espergærde

16.10.23
I denne læseklub har vi håndplukket en række af de seneste års mest efterspurgte og velskrevne bøger på biblioteket.

Det er meget forskellige bøger, men et fællestræk er, at de giver store læseoplevelser og masser af samtalestof.

Læseklubben foregår seks mandage kl. 16 - 17.30 fra september 2023 - marts 2024 på Espergærde Bibliotek.

Tovholder: Bibliotekar Annebeth L. Møller

4. september 2023: Leif Davidsen: Lenins bodyguard

’Lenins bodyguard’ handler om sønderjyden Oskar Madsen, der kommer helt tæt på den sovjetiske leder Lenin. Gennem Oskar Madsens blik tages læseren med på en dragende og atmosfærefyldt rejse rundt i Danmark, Slesvig, Amerika og ikke mindst Rusland i den skelsættende periode 1910-1919.

9. oktober 2023: Hanne-Vibeke Holst: Kriger uden maske 

Hun var kvinde, kunstner og kriger. Billedhuggeren Sonja Ferlov Mancoba (1911-1984) er hovedpersonen i Hanne-Vibeke Holsts ’Kriger uden maske’. En skøn og sanselig bog om Mancobas vej mod at finde sin personlige og kunstneriske stemme i 1930'ernes og 1940'ernes København og Paris.

20. november 2023: Maren Uthaug: 11 %

Maren Uthaugs roman ’11%’ foregår nogle få hundrede år frem i tiden. Den beskriver sanseligt miljøet omkring kvinder, der laver kærlighedskager, slanger, præstinder, sex med mænd og kvinder samt ammende mandedamer med påsyede penisattrapper. ’11%’ tager udgangspunkt i et kvindestyret samfund. Mændene eller rettere ”menneskehannerne” er sat i avlscentre.

8. januar 2024: Annie Ernaux: Årene

Annie Ernaux har skrevet en vild samfundsskildring af 60 års historie fra 2. verdenskrig og frem. Fortalt af et kollektivt ”vi” skildrer ’Årene’ mange forskellige perspektiver fra et samfund i rivende udvikling. Romanen tager fat på p-pillens opfindelse, abortfortællinger og –rettigheder ligeså vel som populære reklamer, musik og litteratur.

5. februar 2024: Peter May: Sorthuset

’Sorthuset’ er en dyster og atmosfærefyldt krimi om fortrængning, tavshed og traditioner. En ondskabsfuld mand bliver dræbt på Hebriderne. Motiver er der nok af, men hvem gjorde det? En politimand, der forlod øen for mange år siden, bliver sat på sagen, og det bliver en smertefuld tilbagevenden til en hård opvækst.

4. marts 2024: Benjamin Koppel: Annas sang

Som eneste pige i den jødiske familie Koppelman er Hannah oppe imod stærke traditioner. Hun må bringe store ofre for at redde familiens ære. Benjamin Koppels romandebut er en medrivende jødisk slægtshistorie om krig, kærlighed og pligtens pris – fortalt gennem næsten hundrede år.

 

Materialer