Viden

Lån ebøger og lydbøger på eReolen og magasiner fra hele verden på RBdigital

Tænd for de gode bøger og magasiner

Viden Af: Biblioteket 18. Jun 2019 0 kommentarer
Fyld feriekufferten med tunge bøger – det er lettere end nogensinde

Der er lydbøger til bagsædet og science fiction til hængekøjen. Der er ’bon appetit’, ’Newsweek’, ’ELLE’ og ’Cycling Weekly’. Der er nordiske forfattere. Krimi, gys og spænding. Og der er forfattere, du aldrig har læst. 
De digitale bogreoler bugner med læsestof til alle i familien, og det vil en ny kampagne – Bib2go – sætte fokus på i den kommende tid. 
”Det digitale bibliotek er et fantastisk tilbud og det rummer flere titler end nogensinde. Det vil vi meget gerne gøre opmærksom på,” fortæller bibliotekschef i Helsingør, Søren Mørk Petersen, om kampagnen. Han tilføjer: 
”Mange skal snart på sommerferie, og det vil være oplagt at tage en masse digitale bøger og magasiner med.”

Se også Ferieservice, der beskriver hvodan du sætter dine reserveringer i bero mens du er på ferie.

Magasiner fra hele verden
Søren Mørk Petersen forventer, at ikke mindst RBdigital vil være populær i sommerferien.
”RBdigital er en database med magasiner og tidsskrifter fra hele verden. Her kan man hente læsestof om stort set alle emner; videnskab, mad, sport, hobby, nyheder, mode, psykologi, børn og meget, meget mere. Det er nemt og bekvemt at hente dem på nettet og tage dem med.” 

Bøger og lydbøger
Udover RBdigital består de digitale reoler af eReolen og eReolen Go. Begge rummer både bøger og lydbøger. eReolen er skønlitteratur og faglitteratur. eReolen Go er bøger særligt til børn og unge. 
Søren Mørk Petersen siger: 
”Vi ved fra vores nye brugerundersøgelse, at bedre digitale tilbud kan få flere til at bruge biblioteket. Det digitale bibliotek er blevet udvidet betydeligt, og der er nu endnu flere gode grunde til at besøge det. Derfor laver vi en kampagne nu og henover sommeren, hvor mange af os har lidt mere tid til at læse.”

eReolen
På ereolen finder du godt 27.000 ebøger og 8.500 lydbøger. Hvis du bor i Helsingør Kommune kan du have to udlån af både ebøger og lydbøger. Herudover kan du frit og ubegrænset låne ’ekstra titler’. Disse er markeret med et blåt ikon. 

eReolen Go
For børn og unge i alderen 7-14 år. eReolen Go indeholder også mulighed for at give skolebørn mulighed for at logge ind med UNI-Login. Formålet med eReolen Go er at styrke børns læselyst og læsefærdigheder via en lettere adgang til digitale bøger.
  
Med RBdigital er der adgang til masser af internationale magasiner og blade i høj kvalitet - fra populære livsstilsmagasiner til fagtidsskrifter. Du kan streame og downloade så mange digitale magasiner, du vil, og de skal ikke afleveres igen. De nyeste udgaver af magasinerne udkommer på RB Digital samtidig med de trykte versioner.
 
Sådan gør du: 
• Brug din tablet eller smartphone 
• Download app’en ’eReolen’
• Log ind med dit personnummer og de fire cifre, du normalt bruger, når du låner bøger
• Oplys hvilken kommune du bor i 
 
Du vil opleve, at nogle bøger kan være udlånt. Det skyldes, at bibliotekerne har et vist antal licenser pr. bog. Du kan da reservere bogen. Når du har reserveret en bog, kan du se, hvornår du kan forvente at have den til rådighed. Du skal ikke aflevere bøgerne igen, og dermed risikerer du ikke et gebyr for at aflevere for sent. 
 

Tilføj kommentar

Materialer: