Nordisk litteraturfestival: nORD - den 16. og 17. september.

Oldtidssagaerne – ved lektor Annette Lassen

Af: Biblioteket 11. Aug 2016 0 kommentarer
Tags: 
Eventyr, sex og vold. Vikinger, trolde og jætter. Oldtidssagaerne rummer det hele. Hør mere på nORD lørdag 17/9.

Litteraturhistorisk pragtpræstation 

Annette Lassen har redigeret den første samlede oversættelse til dansk af oldtidssagaerne. Hun fortæller om denne litteraturhistoriske pragtpræstation. Sagaerne er farverige, underholdende, eventyrlige. Og de er skrevet for næsten 1000 år siden. Oldtidssagaerne har fra gammel tid spillet en enorm rolle for vores viden om den ældre danske historie; uden oldtidssagaerne ville den danske sagnhistorie ganske enkelt være både kortere og kedeligere. Og Oldtidssagaerne har også ydet stor indflydelse på nutidens populærkultur. Tv-serier som Vikings og Game of Thrones er kraftigt inspireret af de saftige og slagfærdige historier, som man finder i sagaerne.

Første samlede oversættelse

Med dette kulturhistorisk vigtige oversættelsesprojekt tilvejebringes den første samlede oversættelse af oldtidssagaerne. ”Der er en stor tilfredsstillelse i, at vi nu kan præsentere sagaerne om Ragnar Lodbrog og de andre vikingehelte i et tidssvarende sprog, så nye generationer kan få glæde af at læse de fantastiske historier,” siger Anette Lassen. Hun fortæller om oldtidssagaerne på nORD lørdag d. 17. september.

'Brandgod højtlæsning'

Annette Lassen er lektor på Nordisk Forskningsinstitut.Hun forsker primært inden for områderne oldtidssagaer, islændingesagaer, eddadigte og Snorres Edda.
'Komplet udgivelse af oldtidssagaerne sætter historien i stå - og så er det i øvrigt brandgod højtlæsning … et storværk.'
- Weekendavisen

Se programmet for nORD.
 

Ny nordisk litteraturfestival, nORD

nORD er Kulturværftets store nordiske litteraturfestival med forfattersamtaler, interviews, oplæsninger og performance. nORD foregår i år den 16. og 17. september.
 

Tilføj kommentar

Materialer: