Læse

Noget der ligner Katrine Marie Guldagers familiekrønike

Læse Af: Biblioteket 27. Mar 2017 0 kommentarer
'En uskyldig familie' er god, men der findes mange andre gode romaner.

Vesten for måne af Jane Åmund

På proprietærgården i Lemvig bor to søstre, Ane og Margrethe, omkring år 1900. Ane får en bagermester og slægtsgården, mens Margrethe springer ud i det uvisse med en københavner-journalist.

Mærkedage af Jens Smærup Sørensen

Slægtsroman om de to førende familier i landsbyen Staun fortalt gennem en konfirmation i 1934, et sølvbryllup i 1967 og en 60-års fødselsdag i 2003.

Berlinerpoplerne af Anne B. Ragde

Da de tre brødre, Tor, som har passet familiebruget, bedemanden Margido, og lillebroderen, bøssen Erlend mødes ved moderens dødsleje, kommer der en del sandheder frem, som har været skjult, og som sætter tingene i nyt perspektiv.

Visse hensyn af Christian Kampmann

En økonomisk velbjærget families historie i 1950'erne og 1960'erne.

Ud og stjæle heste af Per Petterson

I en øde sæterhytte sidder den gamle mand Trond og tænker på den fjerne fortid, i sommeren 1948, hvor han og faderen befandt sig samme sted, i en idyllisk sommer, som fik en brat afslutning.

Hundehoved af Morten Ramsland

En roman om en norsk familie, og deres turbulente liv gennem det tyvende århundrede, hvor hovedpersonen Askild og hans søn Flapøre er ledetråden i afdækningen af slægtens opture og nedture.

Rådhusklatreren af Kim Blæsbjerg

Fabulerende familiekrønike fra det 20. århundrede med William Lundstrøm, hans forfædre tre generationer tilbage og historien som omdrejningspunkt.

Signes hjemkomst af Lars Johansson

Året er 1948 og Signe Gondrup vender hjem fra Tyskland. Med sig har hun sin lille datter Kirsten. Signe arresteres ved grænsen, hun ved ikke hvorfor? Hvilken forbrydelse har hun begået - udover at elske en tysk mand?

Mindet af Vibeke Grønfeldt

Livet på landet i Danmark i begyndelsen af 1900-tallet, som det opleves af pigen Agate, der fortæller om forældre og søskende, tildragelser på egnen, hverdagen på gården.

Familien Kammer af Hanne Richardt Beck

Dea og Bent Kammers guldbryllup nærmer sig, og især Dea går meget op i at det bliver perfekt. Men hun har ikke styr på alt, især er hun bekymret for, om den yngste datter vil dukke op.

De usynlige af Roy Jacobsen

Ingrid vokser op på en lille isoleret ø i Nordnorge, hvor naturen råder, og hvor der skal arbejdes hårdt for eksistensen.

 

 

 

(Oprindelig udvalgt af Kolding Bibliotekerne)

Tilføj kommentar

Materialer: