Nordisk litteraturfestival: nORD - den 16. og 17. september.

Kjell Askildsen

Af: ssn 14. Jul 2016 0 kommentarer
Tags: 
Forfatterne Jens Christian Grøndahl, Pia Juul og Peder Frederik Jensen taler den 16/9 om den norske forfatters enestående bidrag til den nordiske litteratur.

'Når Norge nævnes i Nobelpris-sammenhæng, bliver Jon Fosse og Dag Solstad ofte nævnt som mulige kandidater. Jeg ville hellere foreslå Askildsen.'  - Jan Mårtenson, dagbladet Sydsvenskan.
 

Især kendt for novellekunst

Kjell Askildsen, f. 1929, regnes for en af de største norske prosaforfattere i norsk efterkrigslitteratur. Han debuterede i 1953 med novellesamlingen 'Heretter følger jeg deg helt hjem' og er i sær blevet kendt for sin novellekunst. Hans værk er præget af præcise og klare sansninger og kredser ofte om det, der på overfladen kan virke som tilsyneladende almindelige hverdagsbegivenheder, men som kan have ødelæggende konsekvenser for ens liv. Kjell Askildsen giver i den grad sprog til den indre uro og det uforløste i mødet mellem mennesker.

Oversat til tyve sprog

I 2016 er Kjell Askildsens syvende novellesamling, 'Venskabets pris', udkommet på dansk. Det er hele nitten år efter hans forrige bog, den roste novellesamling 'Hundene i Thessaloniki.' ' Venskabets pris' har fået stor anmelderros i Danmark, og norske anmeldere har ikke bare kaldt 'Venskabets pris' for et litterært comeback, men også betegnet den som et stykke norsk litteraturhistorie. Kjell Askildsen er blevet tildelt et væld af priser og er oversat til over tyve sprog. I 2015 fik Kjell Askildsen opkaldt en hel plads efter sig i sin fødeby Mandal.

'Askildsen kan i en enkelt sætning fortælle en historie så stor, at andre skulle bruge en bog på den.' - Rune Lykkeberg, Politiken.

Se programmet for nORD

Ny nordisk litteraturfestival, nORD

nORD er Kulturværftets store nordiske litteraturfestival med forfattersamtaler, interviews, oplæsninger og performance. nORD foregår i år den 16. og 17. september.

Tilføj kommentar

Materialer: