Læse

Forfatterens møde med dig

Læse Af: Biblioteket 15. Sep 2018 0 kommentarer
Du sidder tilbage med et indtryk efter nORD. Måske et møde med en forfatter, du kender. Eller et forfatterskab, der er nyt. Men hvad tænker forfatteren egentlig om mødet med dig og de øvrige læsere? Vi har spurgt…

Leonora Christina Skov

Det, at møde læseren, er det suverænt sjoveste ved at være forfatter. Kontakten betyder meget for mig. Jeg føler et stærkt bånd til publikum. Det er dem, jeg optræder for.

Jeg bliver aldrig vant til, at så mange gerne vil høre mig. Jeg har holdt foredrag i mange år, hvor der kom 20, måske 25. Nu er der rigtig mange, det er meget anderledes. Jeg nyder det, men ved også, at succesen er flygtig; jeg har set så mange store stjerner falde hurtigt.

Dette efterår knokler jeg. Jeg rejser over hele landet, og oplever, at der kommer mange alle steder. Det er fantastisk, at mine læsere vil møde mig, og det er fantastisk, at der er nogle arrangementer f.eks. litteraturfestivaler, der gør det muligt.

Foto: Sofie Amalie Klougart 

Agneta Pleijel

I min ungdom var samarbejdet og samhørigheden i Norden tæt, men i dag er det anderledes; globaliseringen har formindsket den nordiske kontakt. Derfor er det både vigtigt og velkomment, at der bliver arrangeret en festival som nORD, hvor det er tydeligt at mærke publikums fælles interesse for nordisk litteratur.   

Foto: Göran Segeholm

Roskva Koritzinsky

Det er abstrakt at sende en bog afsted. Når den er sendt, så er den væk. Men når jeg så møder publikum, så bliver teksten pludselig meget konkret igen. Og jeg oplever, at læserne fortæller mig om sammenhænge i mine bøger, jeg ikke selv har været bevidst om. Det er inspirerende, at de deler deres oplevelser med mig, teksten bliver ny igen.

Foto: Håkon Borg

Helle Helle

Jeg har holdt mange foredrag og mødt mange læsere de seneste 25 år og holder meget af det. For mig betyder det, at jeg er tvunget til at finde svar, når nogle er så søde at stille spørgsmål. Det oftest stillede spørgsmål er: ’Hvad handler din roman om?”, men det kan være svært at svare på, for jeg kender jo kun ordene på papiret. Jeg bliver også ofte spurgt om, hvad der sker, når bogen er slut. Da tænker jeg, at når der findes et ’efter’, så er romanen lykkedes. 

Foto: Mikkel Carl

Mathilde Walter Clark

Jeg oplever, at efter udgivelsen af min bog, Lone Star, vil læserne gerne fortælle mig om deres far. Jeg har hørt utrolig mange far-historier. Mange historier er meget personlige, de er enormt forskellige og evigt fascinerende. Jeg er taknemmelig over, at læserne vil dele deres historier med mig. Det er meget givende.

Foto: Les Kaner

Jørgen Steen besøgte nORD i weekenden. Han læser som regel kun faglitteratur og kendte ikke på forhånd Mathilde Walter Clarks forfatterskab.

Han valgte at gå til arrangementet om ’Døden og sorgen i litteraturen’, og efterfølgende måtte han købe ’Lone Star’ og få den signeret af Mathilde Walther Clark. ”Hun tændte lysten til at læse skønlitteratur i en fagnørd som mig,” fortæller han.

Signeringen førte en længere samtale med sig mellem forfatteren og den kommende læser. ”Jeg er taknemmelig over, at mennesker vil dele deres historier med mig,” siger Mathilde Walter Clark.

Læs mere om de enkelte forfattere på nORDs side.

Tilføj kommentar

Materialer: