Viden

Du kan bruge tiden på biblioteket hjemmefra

Viden Af: Biblioteket 20. Mar 2020 0 kommentarer
Det vrimler med digitale tilbud, du kan benytte dig af, mens du er hjemme, og biblioteket holder lukket. Du kan dykke ned i lydbøger, magasiner, e-bøger og film efter enhver smag.

Når du ikke kan komme til biblioteket, må biblioteket komme til dig. Hele året kan du se film og læse digitale bøger, men i forbindelse med coronaudbruddet har bibliotekerne skruet op for tilbuddet.

I lukkeperioden kan du låne ti e-bøger og ti netlydbøger månedligt mod normalt to e-bøger og fire netlydbøger. Herudover kan du frit låne en række ekstra titler, der er markeret med et blåt ikon på eReolen.

Lyt til en bog eller læs en på din tablet

Dy Plambecks prisvindende roman Til min søster, Camilla Läckbergs krimiserie eller en biografi om Åke Hareide. Det er eksempler på bøger, som borgere i Helsingør kvit og frit kan hente ned som lydbog eller e-bog fra eReolen.dk eller eReolens app.

Med mere end 50.000 titler er der noget for enhver smag, hvad enten man er til nordiske forfattere, humor, gys eller bare vil læse eller lytte til en bog, man aldrig har hørt om før. En fin inspirationsside at starte på er Danmarks største litteraturhjemmeside, Litteratursiden. Har man børn, kan man vise dem eReolen Go, hvor der er bøger for børn i alle aldre.

Magasiner og blade fra hele verden

Hvis man også gerne læser aviser eller magasiner, har bibliotekerne et enestående tilbud. Eksklusivt her i lukkeperioden kan du læse danske avisartikler på Infomedia. læs mere på Nu kan du læse aviser på Infomedia hjemmefra.  Her på bibliotekets hjemmeside kan du også finde RBdigital. Det er en samling især engelsksprogede magasiner og tidsskrifter fra hele verden. Men der er også en håndfuld danske magaziner, bl.a. Spis Bedre, Haven og Antik & Auktion. Man kan hente læsestof om stort set alle emner: videnskab, mad, sport, hobby, nyheder, mode, psykologi, børn og meget, meget mere.  For eksempel er Newsweek og Elle populære. Vil man hellere læse aviser kan man gå ind på Press Reader via helsbib.dk. Her ligger over 7000 udenlandske aviser og tidsskrifter på 60 sprog!

Gå i biografen på biblioteket

Fik du aldrig set de prisvindende film The Square med Claes Bang og den skæve svenske Grænse giver biblioteket dig også mulghed for det. På Filmstriben.dk ligger danske og udenlandske kvalitetsfilm, som er lige til at streame. Hodja for Pjort og Dyrene i Hakkebakkeskoven er nogle af de mest sete børnefilm på Filmstriben.

Studerende?

Studerende kan stadig hente information via bibliotekets netbaser. Læs mere på Til alle studerende

Har du bøger til afhentning?

Når vi åbner igen, har du syv dage til at hente dine reserveringer.

Vil du reservere?

Du kan ikke reservere på helsbib.dk, og du kan heller ikke bestille på bibliotek.dk


Sådan kommer du i gang med at låne digitalt

eReolen

•    Download app’en eReolen
•    Brug din tablet eller smartphone
•    Log ind med dit personnummer og de fire cifre, du normalt bruger, når du låner bøger
•    Vælg Helsingør Kommune
På grund af bibliotekets lukning har vi sat kvoten for lån af e-bøger og netlydbøger ekstra ordinært op. I lukkeperioden kan du låne 10 e-bøger og 10 netlydbøger månedligt.  Herudover kan du frit låne ekstra titler. De er markeret med et blåt ikon. Du vil opleve, at nogle bøger kan være udlånt. Du kan da reservere bogen.

eReolen Go

Download appen ereolen Go. Mange skolebørn kan logge sig ind med UNI-Login. På grund af bibliotekets lukning har vi sat kvoten for lån af e-bøger og netlydbøger ekstraordinært op, se under eReolen ovenfor.

RB Digital og Press Reader

Klik på menuen Viden her på hjemmesiden og derefter Netbaser. Find RB Digital eller Press Reader.

Filmstriben

Gå ind på filmstriben.dk. Log dig ind med dit bibliotekslogin og vælg Helsingør som bibliotek. Du kan hver måned se 4 film.

 

 

 

Tilføj kommentar