Læse

Sommerlæsning!
Bibliotekets personale anbefaler

'Bare en rigtig god bog'

Læse Af: Biblioteket 7. Jun 2018 0 kommentarer
Her er de gode romaner, som vi på biblioteket snakker om i frokoststuen.

Retur til Sommerlæsning

Ekstremt højt og utrolig tæt på

af Jonathan Safran Foer
9-årige Oskars 'støvler er så tunge'. Hans far omkom i tvillingetårnene. Hans mor er ikke særlig god til matematik og kan derfor ikke hjælpe ham med de vanskelige matematiske beviser i hans yndlingsbog: Hawkings Univers.
Oskars far sendte ham på skattejagter, så da Oskar finder en nøgle i en kuvert, hvorpå der står: Black, tager han det som en udfordring at finde den lås, nøglen passer til.
Anbefalet af
assistent Christiane Møller

Mount København

af Kaspar Colling Nielsen
Et 3500 meter højt bjerg opføres syd for København ved Avedøre. Så er scenen sat for de underlige, sjove og rørende maskiner, dyr og mennesker, som befolker Kaspar Colling Nielsens fremragende romandebut.
Anbefalet af
bibliotekschef Søren Mørk Petersen

Alt det lys vi ikke ser

af Anthony Doerr.
Håb, venskab og kærlighed på tværs af krigens fronter. Magisk realisme i et 2. verdenskrigsunivers. Tyskland, Frankrig og lydbølgerne imellem.
Anbefalet af
leder af 'Medborgerskab' og 'Læring' Caroline Sehested

Ned til hundene

af Helle Helle
En bog om helt almindelige menneskers almindelige liv. Skrevet med en sådan indlevelse, at man fanges af de helt almindelige historier. Mød forfatteren på nORD-festivalen 14. - 15. september.
Anbefalet af
bibliotekar Vicki Lewis

Håbet

af Mich Wraa
Noget så sjældent som en virkelig spændende brevroman, om forskellige personers liv mellem København og Dansk Vestindien fortalt i tre sideløbende periode med 20 års mellemrum. Wraa fører os mesterligt og spændende igennem alle disse forviklinger, uden vi på noget tidspunkt er i tvivl om, hvor historien er.
Anbefalet af
bibliotekschef Søren Mørk Petersen

Tirsdagsfruerne

af Monika Peetz
Fem veninder, der har kendt hinanden i 15 år via franskkursus, tager sammen på pilgrimsrejse, der ændrer alt. God underholdning.
Anbefalet af
biblioteksassistent Dorthe F. Johannessen

Ønskelisten

af Grégoire Delacourt
Når man vinder 18 millioner Euro i lotto, hvornår skal man så sige det til sin mand? Jocelyn lever et helt almindeligt og på mange måder godt liv i sin lille sybutik. Da hun vinder i lotto opstår muligheden for at få opfyldt de mange drømme, som hun i årenes løb har hygget sig med at skrive ønskelister over.
Anbefalet af
bibliotekar Annette Hansen

Stiklingen

af Áudur Ava Ólafsdóttir
En smuk bog både udenpå og indeni. Den handler om roser, religion, rødvinssovs og om at rejse for at finde sig selv og kærligheden. Mød forfatteren til dette års nORD litteraturfestival.
Anbefalet af
bibliotekar Annebeth Larsen Møller

Kvinde på flugt fra meddelelse

af David Grossmann
Den kan dét, som god skønlitteratur kan: Den får dig til at mærke følelserne bagom ’Den store Historie’. Vi følger en israelsk kvindes liv fra Seksdageskrigen frem til bogens nutid, hvor hun modtager den mest forfærdelige meddelelse en mor kan få. Det er en stor antikrigsroman, en kærlighedsroman og en roman, der bevæger sig frem og tilbage i tiden.
Anbefalet af
Bibliotekar Stine Lindhardt

Lykke Per

af Henrik Pontoppidan
Helt sikkert den største dannelsesroman på dansk, ikke kun af omfang, men også af lyst til at forstå, hvorfor Lykke Per aldrig griber den lykke, som hele tiden er lige foran ham. Han kan ikke - men hvorfor?
Anbefalet af
bibliotekschef Søren Mørk Petersen

Himmerige og helvede - Englenes sorg - Menneskets hjerte

af Jón Kalman Stefánsson
Trilogi om stærke kvinder og stærke mænd i et voldsomt land, hvor storme på lands og til vands kan være livsfarlige. Stor fortællekunst i et smukt og poetisk sprog.
Anbefalet af
leder af 'Medborgerskab' og 'Læring' Caroline Sehested  

Til fyret

af Virginia Woolf
1. del Sommer. Øen Skye. Familien Ramsey. Vennerne. Fyret på den fjerne ø.
2. del  Tiden går. 10 år. Forladthed. Frafald. Forfald.
3. del Til fyret. Forløsning.
En roman skrevet i et opslugende, vibrerende, transparent sprog. Et mesterværk. Skal nydes i juli-august.
Anbefalet af Majken Jørgensen
Ansvar for Rum & Udstilling

Snebarnet

Af Eowyn Ivey
’Snebarnet’ er stemningsfyldt, magisk og sært fortryllende. Den handler om det midaldrende par, Mabel og Jack, som i skuffelse over livet, især deres barnløshed, slå sig ned som nybyggere i Alaska omkring 1920. Alaskas natur og en lille mystisk piges bliver et vendepunkt i deres liv.
Anbefalet af
bibliotekar Nadin Haddad Vinter

Kalak

af Kim Leine
Forfatterens selvbiografiske debutroman. Kims misbrug og rastløshed får ham til at flygte fra alt, inklusive sig selv. Det bringer ham til Danmark, Norge og tilbage til Grønland, hvor hans deroute ender helt ude på kanten. Bogen berørte mig dybt, sidder stadig i mig og er en stærk læseoplevelse. Den er fantastisk godt skrevet, derfor kan man bære at læse den, selv om den er så voldsom.
Anbefalet af
bibliotekar Ditte Lundstrøm

En gentleman i Moskva

af Amor Towles
Jeg fik den anbefalet af en låner, og den tegner rigtig godt. Hovedpersonen er Grev Alexander Rostov, som i 1922 idømmes livsvarig husarrest på Hotel Metropol i Moskva. Han flyttes fra suiterne op til et lille hummer på loftet og må så indstille sig på, at hotellet bliver hele hans verden fremover.
Anbefalet af
bibliotekar Lisbeth Jensen

Yndlingslegen

Af Leonard Cohen
Dette er fortællingen om den unge digter og drømmer, Breavman, som vokser op i Montreal. En beretning om mennesker, svigt og kærlighed, skrevet i et stærkt og lyrisk sprog.
Anbefalet af
bibliotekar Sofie Nørgård Krogh

Elementer

af A.S. Byatt
Seks historier om ild og is. Jeg holder mest af 'Kulde'. Et moderne eventyr om iskvinden prinsesse Fiammarosa (fiamma=italiensk for flamme), der forelsker sig i glasmageren prins Sasan. Sandelig modsætninger der mødes.
Anbefalet af
assistent Christiane Møller

1900 Morgenrøde - 1950 High Noon - 1999 Aftensang

af Gunnar Staalesen
Forfatterens Bergen-trilogi starter med et mord nytårsnat år 1900, og slutter med en opklaring af mordet i sidste bind 100 år senere. Bøgerne vrimler med personer med relation til mordet og vi følger deres liv i Bergensområdet og på det norske vestland. Dejlig appetitvækker inden en ferie i Bergen og Fjordlandet.
Anbefalet af
bibliotekar Vivi Larsen

Hvor der er fugle

af Maren Uthaug
Om Marie, der gifter sig med Johan, der elsker Hannah. Om datteren Darling, der drager til Amerika, væk fra øen og fyrtårnet. Gode plottvist og stærke karakterer.
Anbefalet af
leder af 'Medborgerskab' og 'Læring' Caroline Sehested

Velsignelser

af Caroline Albertine Minor
Fem noveller om sorg. Hvordan kan vi føle med mennesker, som vi kun kort stifter bekendtskab med i disse noveller? Fordi Caroline Albertine Minor kan skrive et helt menneske frem i en enkelt sætning. Fremragende.
Anbefalet af
bibliotekschef Søren Mørk Petersen

Fanny

af Erica Jong
Livlig, feministisk udgave af en erotisk klassiker. Om en rapkæftet prostitueret, der møder pirater og røvere, men også om dobbeltmoral og kvindeundertrykkelse i 1700-tallets England.
Anbefalet af
bibliotekar Anette Thede

Madame Bovary

af Gustave Flaubert
Om lægefruen Emma Bovary. Om provinskedsomhed og længsel mod Paris og passion. En epokegørende roman, af ordenes perfektionist, farvernes mester: Flaubert. Tag til Rouen og oplev selv mosaikkerne i domkirken, hans store inspiration.Tag bogen med.
Anbefalet af Majken Jørgensen
Ansvar for Rum & Udstilling

Folkets skønhed

af Merete Pryds Helle
En slægtsroman om vores forældres eller bedsteforældres generation og deres liv i Danmark i 1950´erne og 60´erne. Bogen er både et generationsportræt og en slægtsroman. Som læser bliver du del af den kollektive erindring om starten på Velfærdsdanmark.
Anbefalet af
bibliotekar Vivi Larsen

Bernhard Hvals fortalelser

af Lars Saabye Christensen
Lægen Bernhard Hval bliver retsmediciner, fordi han skræmmer de levende væk. Han bliver gift med den forkælede Sigrid, og de to skændes flittigt og vittigt. Bernhard Hval har kun en ven, enegængeren Notto Fipp, hvis mål er at gå fra by til by og tilbage igen.
Anbefalet af
bibliotekar Hanne Pedersen

Slagtehal 5

af Kurt Vonnegut
Absurd og lige så gennemsyrende ægte fortælling. Om hvordan man umuligt kan rumme uhyrligheder som Dresdenbombardementet, og hvordan vanvid naturligt følger. Fortalt usentimentalt og med morbid humor, som stikker stålsat og velslebent.
Anbefalet af
bibliotekar Kasper Thalund

Rystet spejl

af Søren Ulrik Thomsen
42 digte. Hverdagsdigte, hørte jeg dem beskrevet som.  Et af digtene starter sådan:
'Mellem alle disse digte
om døden og erindringer
er der her blevet plads til 11 linjer
om mælkebøtterne'.
Det er ret beskrivende for samlingen.
Anbefalet af
assistent Christiane Møller  

Himmerlandshistorier bd. 1-2

af Johannes V. Jensen
Enestående historier om eksistenser, som kunne have levet i Himmerland i sidste halvdel af 1800-tallet. Vil du kun læse et par historier, så læs ’Jørgine’ og ’Oktobernat’. Person- og naturskildringer er stærke og sproget er gammelt, men meget, meget smukt.
Anbefalet af
bibliotekar Jette Eriksen

Solen går sin gang

af Ernest Hemingway
En på overfladen enkel historie om en mand som rejser til Pamplona for at se tyreløb og fægtning. Mesterlig fortælling, som bedre en nogen anden roman forstår at fortælle ’mellem linjerne’. 90% af romanen er ikke skrevet med ord …
Anbefalet af
bibliotekar Kasper Thalund

Dunungen og Tøsen fra Stormyrhuset

af Selma Lagerlöf
To små fortællinger om den store, ægte, selvforglemmende kærlighed skrevet for mere end 100 år siden. Stadig stadig medrivende og skøn læsning.
Anbefalet af
bibliotekar Vivi Larsen

Nattergalen

af H.C. Andersen
Mit yndlingseventyr af H.C. Andersen. I denne udgave tillige smukt illustreret af Esben Hanefelt Kristensen.
Et eventyr om natur vinder til syvende og sidst over u-natur, kunstneren må være fri ellers mister hans kunst sin magt, de kultiverede kender kun deres kultiverede verden, mens menigmand kender den virkelige verden
Hør evt. læst op af Erik Mørk på den2radio.dk.
Anbefalet af
assistent Christiane Møller

Alfabet

af Inger Christensen
Strukturer findes.
Sproget findes.
Suggestion findes.
Og den her digtsamling findes! Læs den.
Anbefalet af Majken Jørgensen
Ansvar for Rum & Udstilling

Forestillinger om Ana Ivan

af Mikkel Rosengaard
Forfatteren er fra Espergærde og godt i gang med at få litterært gennembrud i USA. Fortællerstemmen i denne medrivende roman af internationalt tilsnit er – ligesom forfatteren – en ung, dansk mand, der bor i New York. Han føler sig draget af en kvindelig, rumænsk kunstner, Ana Ivan, og hendes dramatiske baggrund som datter af et matematikerpar, der er blevet sat ud på et sidespor i Ceauceskus Rumænien.
Anbefalet af
bibliotekar Hanne Pedersen

Marvfolket

af Keri Hulme
Kerewin er sig selv nok i sit tårn på en kyst i New Zealand. Hun læser, spiser og drikker og vil ikke have noget med andre at gøre. Ind på hendes enemærker trænger sig dog lille, stumme og forslåede Simon.
Simons plejefar Joe drikker og kan ikke styre Simon, så han slår. Men Simon er også meget provokerende, skiftevis kærlig og fjendtlig.
Anbefalet af
assistent Christiane Møller

Tidens væsen

Af Ruth L. Ozeki
16-årige japanske Naos dagbog, som fortæller sin egen og oldemoderens historie, skyller i land i New Foundland, hvor den midaldrende japansk-amerikaner Ruth finder den.  Filosofisk roman om to kvinder på hver side af oceanet, om levet liv, drømme og sorgen ved at miste.
Anbefalet af
bibliotekar Nadin Haddad Vinter

Sødalsfolkene

af Marie Bregendahl
Fire bind om bønder i Midtjylland i 1870´erne. Det handler om slægten og om bondeliv i gamle dage. Let og fængslende læsning til dovne sommerdage.
Anbefalet af
bibliotekar Vivi Larsen

Tilføj kommentar

Materialer: