Gary Oldman i serien 'Slow Horses' (Apple TV) - baseret på bøger af Mick Herron.
Gary Oldman i serien 'Slow Horses' (Apple TV) - baseret på bøger af Mick Herron.

Fan af 'Slow Horses' eller Le Carré? Så læs Mick Herron

18.05.24
Måske du har set tv-serien 'Slow Horses' med Gary Oldman som bitter, smudsig enhedsleder af fallerede spioner eller er du slet og ret fan af britiske krimier? Så er Mick Herron måske forfatternavnet til din næste krimi?

Den bedste spionforfatter?

I 2022 kunne man læse en artikel i New Yorker, der spurgte om Mick Herron er sin generations bedste spionforfatter? Det er ikke lige så nemt at opgøre den slags, man alene det at blive nævnt som måske sin generations bedste må betyde, at det er noget at komme efter. Vi synes du skulle prøve. Vi tilbyder både bøger på dansk og engelsk du kan låne eller lytte, som du kan se nederst i artiklen.

Den britiske forfatter Mick Herron (f. 1963) har fået slået sit navn solidt fast blandt mange krimilæsere og anmeldere. Han har modtaget mange priser for sin serie om Slagtehestene og romanerne har været på listen over årets bedste bøger i en stribe britiske dagblade. Den skotske forfatter Ian Rankin er også fan af Herron. 

Slagteheste i efterretningstjenesten

I 2019 udkom det første bind - 'Slagteheste' - i serien om Jackson Lamb og de andre tvivlsomme agenter. Siden hen er der kommet flere til og i april 2024 udkom syvende bind - 'Slagteofre' - hvor Mick Herron med raffineret sans sætter plot og et umage persongalleri sammen i morsomme og nervepirrende fortællinger. 

Serien  handler om såkaldte slagteheste, det vil sige spioner i den engelske efterretningstjeneste, der har dummet sig og bliver forflyttet til en uhumsk bygning midt i London, hvor de venter og forsøger at blive klogere på hvorfor de blev forflyttet alt imens de må trækkes med Jackson Lambs spydigheder. 

Det kræver sit at kombinere et spind af historier og få humoren til at fungere, men Herron virker til at være en, der formår at forene elementerne godt i sine historier. Tilsyneladende så vellykket, at der bliver lavet tv-serier over bøgerne, hvor både Kristin Scott Thomas og Gary Oldman gør serien til yderst seværdig.

Vi har samlet Mick Herrons bøger, både på dansk og engelsk - enkelte også på lyd. God fornøjelse. 

Materialer