Læse

En god krimi

Læse Af: Biblioteket 17. Jun 2016 0 kommentarer
Der er gang i krimihylderne i sommerferien. Prøv en af disse.
Af bibliotekar Stine Thomsen Strømsted
 

Gøgens kalden af Robert Galbraith (pseudonym for J.K. Rowling)

Den lettere forhutlede privatdetektiv Cormoran Strike hyres af broderen til en berømt fotomodel til at løse mysteriet om hendes påståede selvmord. Ægte Londonstemning og gedigen detektivtalent rulles ud i fuldtræffer af en krimi.
 

Chenlein og Schmidt af Georg Ursin

Den lille pensionist Chenlein (sic!) finder liget af en ung kvinde og sætter sig for at finde hendes morder. Snart er han viklet ind i et kafkask net af magtmisbrug og manipulation, men mon ikke den tålmodige og lettere pedantiske Chenlein får redt trådene ud?
 

Slagteren i Liseleje af Ane Riel

Den flinke ældre dame Judith inviterer Liselejes tre drukkenbolte til en hyggelig middag. De aner ikke uråd, men vi – læserene – har en snigende fornemmelse af, at hun ikke er den, hun giver sig ud for at være. Humoren og det groteske er gode følgesvende i denne lidt anderledes krimigåde.
 

Zulu af Caryl Feréy

En ung, hvid kvinde fra Cape Town findes død, skamferet og med et mystisk stof i blodet. Kriminalkommisær Ali Neumann, som er zulu og har overlevet voldelige magtkampe som barn, må lægge fortiden bag sig for at opklare mordet.
 

Kvinderne på stranden af Tove Alsterdal

En dag forsvinder fotografen Patrick i Paris, og de mennesker, der har været i kontakt med ham, dør. Hans kone Ally bliver nervøs og går i hans fodspor. Lige ind i menneskehandel og slaveri.
 

Kvinden der forsvandt af Gillian Flynn

En varm sommermorgen forsvinder Nicks smukke kone. Alt tyder på, at Nick har en finger med spillet,  men det afviser han hårdnakket. Som læser kan man godt regne ud, at han formentlig er uskyldig, men hvem er så den skyldige?
 

Tilføj kommentar

Materialer: