Fantasybøger der tager dig med til fantastiske verdener
Lad dig opsluge af disse fantasybøgers vilde verdener. Foto: Johannes Plenio

10 episke fantasyverdener du kan forsvinde ind i

10.11.23
Denne liste indbefatter første bind i nogle af de mest elskede serier (med et sammenlagt astronomisk højt sideantal) inden for genren episk fantasy.

En anden verden

Episk fantasy, undertiden også kaldet high-fantasy, er en subgenre til fantasygenren, som kendetegnes ved at skildre fiktive verdener, der rummer deres helt egen mytologi og historie og intet har med vores verden at gøre.

Episke fantasybøger beskrives ofte som ”murstensromaner”, og det er netop appellen, da en god fantasyserie på et par tusind sider giver rig mulighed for at slippe væk fra hverdagens larm og forsvinde ind i en verden med drager, troldmænd og heltetogter.

Modsat mange krimiserier skal fantasyserier i reglen læses kronologisk fra bind 1.

Fantasy for børn og voksne

Fantasy-serier henvender sig typisk til læsere i alderen 14+. I børneafdelingen på biblioteket kan du finde bogserier af forfattere såsom Sarah J. Maas, Brandon Sanderson, Cristopher Paolini og Ursula K. Le Guin, hvor det gode som regel er afskåret fra det onde med tydeligt definerede grænser. Det er ikke desto mindre velskrevne og medrivende fantasy-serier, som også læses og er elsket af voksne over hele verden.

Fantasyserier der hovedsageligt henvender sig til voksne er eksempelvis George RR. Martins bloddryppende og sexfyldte ’En sang om is og ild’ serie, Joe Abercrombies ’Den første lov trilogi' såvel som Robin Hobbs’ ’Farseer-trilogi’. Her er der i højere grad gjort plads til moralsk tvetydighed, mere komplekse fortællinger og uforudsigelige voldshandlinger.

På trods af deres forskellighed vil alle disse episke fantasy-serier kunne sende dig dybt ind i nye og spændende verdener. 
 

Tags
Materialer