Mor med to børn på Kulturværftet

På besøg på biblioteket

04.06.20
Børn og forældre fortæller, hvorfor de er taget på biblioteket, og hvad de laver.

Klippeklister er et hit


Emilias mor, Henriette Jensen, fortæller, at de er taget på biblioteket i dag, fordi Emilia jævnligt besøger biblioteket med skovbørnehaven, Ellekildehus, når vejret er dårligt, og hun taler tit om det derhjemme. ”Det er heller ikke så tit, vi får klippeklistret derhjemme, så det er meget godt, vi kan gøre det her,” siger Henriette Jensen.
 

Harald på tre år (tv) er på biblioteket med sin mor, Sophie, og sin lillebror Roald på halvandet år.

I dag har han lånt Nomerne-bøger af Jan Kjær og tegnet. 
 

 

Harald på tre år er ligesom Emilia begejstret for tegnebordet. ”Vi kan godt lide at lave det her,” fortæller han og viser en skabelon af en papirfisk, som han er i gang med at tegne på.

Leg på biblioteket
 

”Vi kan også godt lide at lege med de legesager, der er her,”

fortæller Haralds mor, Sophie Yatman, der er med Harald på biblioteket sammen med hans lillebror, Roald, på halvandet år.

”Særligt dukkehuset og garagen med biler,” siger hun.

Vi låner bøger


Sophie Yatman fortæller, at de er kommet ofte på biblioteket for at lege, siden Harald var helt lille. ”Men det er først for nylig, at vi er begyndt at låne bøger,” forklarer hun.

Og netop det at komme efter bøger, er foruden legesagerne blevet en vigtig del af biblioteksbesøgene. Særligt én slags bøger har fået Haralds interesse:

Vi har lånt Nomerne!”

Ja, vi er især meget glade for at låne Normerne-bøgerne af Jan Kjær,” siger Sophie Yatman. ”Så kommer vi her, når de skal skiftes ud engang imellem.

Hygge og Klodsmajor i spillerummet 

Biblioteket er mere end legetøj og bøger.

Rosa på syv år går i 1. klasse og kan godt lide Ib og My-bøgerne af Kirsten Ahlburg, men da hun bliver spurgt, hvorfor hun er på biblioteket i dag, lyder svaret prompte: ”Fordi man kan spille spil.
 

I dag har hun slået sig ned i spillerummet omkring en omgang Klodsmajor sammen med sin lillesøster, Clara på fem år, og deres far, Rune. Ud over Klodsmajor kan Rosa og Clara godt lide at spille Uno og Vildkatten.

I børnebibliotekets spillerum er der både et udvalg af brætspil for børn og mulighed for at samles om et PlayStation-spil.