Foto: Marie Hald

Nanna Goul

05.07.22
Grænserne udviskes og virkeligheden forskubber sig i Nanna Gouls originale forfatteskab. I romanen 'Heksens alfabet' udforsker hun med en mild sørgmunter åbenhed naturen, uroen og det, der spøger fra fortiden – og i natten.

”Heksen som kulturel, politisk og litterær figur har altid optaget mig intenst. Heksen bliver igennem historien ved med at dukke op og er på mange måder et prisme, man kan forstå tendenser i vores samtid gennem.”
Allerede i den anmelderroste samling fortællinger 'Erle Perle' (2017) viste Nanna Goul, at der kan være mange måder at være levende på. Hekserier og spøgelser befolker siderne i en bog, der låner fra folkeeventyr, vores danske sangskat og børneremser – men som bestemt ikke er for børn. 

I 'Heksens alfabet' (2022) spøger tabet af et barn for bibliotekaren Kamma. Hun længes efter en samhørighed med naturen og savner ritualer, der kan få hende gennem dagene. Hjemme hersker hverdagslivets kaos. En dag møder hun en låner, der vil vise hende, hvordan man kan blive heks. Og Kamma takker ja til at går i lære. 'Heksens alfabet' er en roman om moderskab og sorg, om det mystiske og om, hvordan man kan omfavne naturen. 

“Det er et lille stykke heksekunst.”
 – Politiken

Nanna Goul (DK) (f. 1980). Nanna Goul er forfatter og skribent ved Dagbladet Information. Hun har tidligere arbejdet som litteratur- og teaterkritiker, kulturjournalist og redaktør på Weekendavisen. Hun er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet. Goul debuterede i 2012 med romanen 'Privat Skov', som blev fulgt op af fortællingerne 'Erle Perle' i 2017. Hun besøger NORD med romanen 'Heksens alfabet' (2022). 

Mød Nanna Goul i samtale med Rasmus Daugbjerg (DK) og Johanne Lykke Holm (DK/S) om mystik og eventyr i ny nordisk litteratur. 
 

Materialer