Annette K. Nielsen - foto: Lærke Posselt
Foto: Lærke Posselt

Annette K. Nielsen

12.06.22
Lydhør. Forfatter og videnskabsjournalist Annette K. Nielsen er god til at lytte. På NORD stiller hun skarpt på forholdet mellem lyd og litteratur. 

Man kan ikke skille lyd fra litteratur. Men hvad skal vi lytte efter i litteraturen? Kan man være fælles om et soundtrack, når man er på en litteraturfestival? Og hvorfor bliver vi følelsesmæssigt påvirket, når vi aktiverer vores hørelse? 
Annette K. Nielsen har i et samarbejde med forfatteren Leonora Christina Skov skrevet den anmelderroste bog 'Med på en lytter – en rejse i lytningens univers'.

Her udfolder hun, hvordan verden egentlig lyder, hvor meget larm vi omgiver os med, og hvordan vi bliver bedre til både at lytte og lytte efter. I bogen sætter hun en lang række lydantropologer, støjforskere, sansehistorikere og lydbrandingeksperter m.fl. stævne, og undersøger med stor indsigt og fortælleglæde en lang række aspekter ved lyd og den lydforskning, der bedrives i dag. 
På NORD vil Annette K. Nielsen på baggrund af bogen fortælle om forholdet mellem lyd og litteratur. 

”Beretningerne og bogens gennemgående konsistente fortællerstemme skaber et litterært nærvær, som underbygger den dybe lytnings nærvær. Bogen er dermed vellykket (…) som en tekst, der gradvist og ubemærket skaber en indsigt i selve det at lytte. I bedste fald gør den ikke kun læseren klog på verdens lyde, men ændrer også aktivt læserens fremtidige måde at lytte til - og lyde i - verden på.”

-    Weekendavisen 

ANNETTE K. NIELSEN (DK) (f. 1954) i Zimbabwe og opvokset i USA, Canada og Thailand. Annette K. Nielsen er videnskabsjournalist ved bl.a. Weekendavisen, tidligere vært på Faglitteratur på P1 og mag.art. i litteraturvidenskab. 

Materialer