Billede af Uge 17 aktiviteter
Uge 17 2024

Uge 17 - Vi gør det sammen igen i 2025

06.05.24
Vi har spist, snakket, samlet skrald, strikket med garnrester og byttet til nyt. Sammen med biblioteker landet over, fejrede Helsingør Kommunes Biblioteker Uge 17 – Borgernes Verdensmålsuge, og inviterede indenfor til en række arrangementer som samlede, oplyste og inspirerede.

En særlig lørdag

Kom du forbi Kulturværftet den 27. april, var der lidt mere livligt end andre lørdage på biblioteket. Ude på kajen foran biblioteket var der plantebyttemarked, hvor mange kom forbi og fik en god havesnak og en stikling med hjem.

Trådte man ind i receptionen kunne man bytte sit gamle tøj og legetøj, og på anden sal havde unge fra ’Lopper og Lyrik’ indtaget Dækket med skraldeindsamling og boder med grøn mad og vintagetøj.

Dagen markerede kulminationen på ugens arrangementer, og endte med at være årets indtil videre, mest velbesøgte lørdag på Kulturværftet.

Billede af unge skraldesamlere

Alle skal være med

Både Hornbæk Bibliotek, Espergærde Bibliotek og Biblioteket Kulturværftet dannede rammerne omkring arrangementer i løbet af ugen. Fra fællesspisninger, foredrag om biodiversitet i haven og livet i Øresund til strikkecafé med garnrester og en særudgave af morgensang.

For de yngste bød ugen blandt andet på et kreativt insektværksted og højtlæsning og film med fokus på naturen omkring os.

Verdensmål året rundt

Selvom Borgernes Verdensmålsuge nu er forbi, slutter bibliotekernes arbejde med FN's Verdensmål ikke. På Helsingør Kommunes Biblioteker forsætter arbejdet med bæredygtighed, mangfoldighed og borgerdrevne fællesskaber året rundt.

Vi ses til Uge 17 i 2025!

Billede af tra biblioteksmedarbejdere

Vi samarbejder om FN’s Verdensmål

Har du en god idé?

Skal vi lægge hus til jeres repaircafé, LGBT+-gruppe, byttenetværk, minimalismeklub, eller…?

På biblioteket har vi rammerne, hvor I kan mødes og gøre en forskel i jeres lokalsamfund.

Skriv til verdensmålsgruppen: bib_verdensmål@helsbib.dk

Billede af strikkecafé og foredrag

Billede af fællesspisning og morgensang

Tags