Lån film på biblioteket

09.02.24
På biblioteket har vi masser af gode film, der kan lånes med hjem.

Sådan låner du film på biblioteket

På Kulturværftet, Espergærde- og Hornbæk Bibliotek har vi både nye og gamle spillefilm klar til hjemlån. Der er brede udvalg i både voksen- og børneområderne, og det er let at låne film:

•    Vælg de film, du ønsker at tage med hjem fra reolerne (husk at tjekke, om det er en dvd eller Blu-ray)
•    Vælg så mange film du vil, der er ingen begrænsning på antal lån
•    Lån filmene ved en udlånsmaskine 
•    Husk at film kan lånes i syv dage og afleveres på samme måde som bøger, cd’er og spil i afleveringsslusen eller ved bibliotekaren (i Hornbæk)

Fordele for dig og klimaet

Når man låner en film fra biblioteket indgår man automatisk i en bæredygtig, cirkulær låneøkonomi, hvor der deles om filmene. Det er også en hjælp for klimaet at vælge at afspille en dvd, fremfor at streame en film på en streamingtjeneste. Når man afspiller en dvd bruger man en mængde strøm i den periode filmen varer. Når man streamer en film, bidrager man til det kontinuerlige forbrug af de enorme mængder vand og strøm, der skal til for at afkøle de centralsystemer, der sender filmene ud til husstande i hele verden.

Derudover er det selvfølgelig ganske gratis at låne film og serier på biblioteket.

Lån en hel serie

På biblioteket har vi mange seriesamlinger – også dem, der kan være svære at finde andre steder. 'Game of Thrones', 'Downton Abbey', 'Wallander' og 'Sommerdahl' er nogle af vores populære serier, som vi har talrige sæsoner og episoder af. Kom forbi og find din yndlingsserie. Står den ikke i reolerne, hjælper vi gerne med at prøve at skaffe den til dig.

Guld fra gemmerne

Iblandt de mange nye film gemmer der sig også guld fra gamle dage. Som en del af vores samling har vi fx alle de originale Olsen-Banden-film. Det gælder samtlige 14 film såsom ’Olsen-Banden ser rødt’ og ’Olsen-Banden går amok’. Egon, Benny og Kjeld slår til igen og igen, og kan besøges ved bibliotekernes filmhylder ved mærkatet "Olsen-Banden film".

Vi har også en særlig hylde til franske film, hvor der findes klassikere som ’Den fabelagtige Amélie fra Montmatre’ og ’De urørlige’. Ved de franske fristelser finder man også indie-produktioner med Jean Reno i skæve roller og hjertevarme komedier på originalsprog. Der er rig mulighed for at finde sjove, oversete og nichede film. 

Top ti

Hver måned sætter vi en ny plakat op på filmreolerne med en top ti over månedens mest udlånte film. Det er ofte de nye og populære film, der pryder listen. Den kan derfor være en god indikator på, hvilke film man bør skrive sig op til at låne. Du kan reservere filmene via bibliotekets hjemmeside eller ved at spørge bibliotekaren.

Tags