Viden

Modeugen - stil og måske spiseforstyrrelser

Viden Af: Biblioteket 4. Aug 2017 0 kommentarer
Copenhagen Fashion Week løber af stablen den 8. - 12. august. Til glæde for mange - men der er også en bagside.

Af modeblogger og cand.mag i dansk og retorik Rikke Ulsøe Nielsen og bibliotekar Anette Thede

Bogtips

Du finder bibliotekets modebøger på hylden ved 68.809.  Især på Biblioteket Kulturværftet bugner hylderne, ligesom du finder bøgerne udstillet ved indgangen til 3. etage (Fakta). Her er et lille udvalg derfra.

Vintage
af Pia Storm
Vintage-tøj er blevet meget moderne, og det er der en grund til. Det har masser personlighed, er originalt og så er det bæredygtigt at genbruge.

Dress Scandinavian
Det danske stilikon Pernille Teisbæk har helt styr på det med at klæde sig stilfuldt og moderigtigt. Hendes uovertrufne stilfornemmelse har sikret hende status som street style darling hos verdens førende modemagasiner, og med næsten en halv million følgere på Instagram er de kræsne moderedaktører langt fra de eneste, der er begejstrede for Pernilles stil. I bogen Dress Scandinavian giver hun nyttige tips til at opnå det ’scandi chic’ look, som er kendetegnet ved en gennemgående minimalisme tilsat enkelte skæve elementer.

Hverdagsglamour
Emily Salomon driver en af Danmarks største modeblogs, som hver måned har over 80.000 unikke besøgende. I 2015 tilføjede hun en ekstra platform ved at udgive hun bogen Hverdagsglamour, hvori hun har samlet alle de bedste tips til at gøre dagligdagen ekstra stilfuld og glamourøs.

Læs modeblade på din tablet eller mobil

Som låner på Helsingør Kommunes Biblioteker har du adgang til en lang række internationale modemagasiner, som du kan læse på digitalt via Press Reader og RB Digital Magazines (tidligere kaldt Zinio).

•    Elle. Verdens bedst sælgende modemagasin, som forhandles i en lang række lande verden over. Med dette traditionsrige magasin er du sikker på at blive opdateret på alle de nyeste trends.
•    Cosmopolitan. Et kvindemagasin med fokus på mode samt temaer som forhold og sundhed. Gå eventuelt efter den oprindelige version, som er det amerikanske magasin.
•    Harper’s Bazaar. Den engelske version af Harper’s Bazaar tilbyder dig en overflod af inspiration. Tidligere henvendte det sig til den britiske overklasse, men i dag indeholder det modestof til et bredt, modeinteresseret publikum.

Modebranchens bagside

Modebranchen har dog en bagside, da mange mener, at de unge er for tynde og kan udvikle spiseforstyrrelser af miljøet. For at komme det til livs har den danske modebranche som den første i verden selv opsstillet et såkaldt etisk charter.

40 modeller undersøgt i København

Ved årets modemesse har man undersøgt 40 modeller på 16 år og derunder. Heraf var der bekymringer for 3 iflg. DR.  Alle tre har dog fået lov til at gå catwalk alligevel.
Læs mere om modeller og spiseforstyrrelser i avisartikler, som du på få minutter kan få på e-mail.

 Siden er lavet ud fra et forlæg fra Randers Bibliotek

 

Tilføj kommentar