""

2,5 meter film - sådan cirka

24.08.23
Filmprogram for sæsonen efterår/vinter 2023 på Kulturværftet og Espergærde.

Velkommen til endnu en ny filmsæson på biblioteket - jeres mulighed for at dele skønne filmoplevelser og tale om filmene med børnene. De film, vi viser, er fra Filmstriben ”Se film på biblioteket”. Biblioteket åbner filmens magiske verden i en tryg ramme, hvor den fælles oplevelse giver mulighed for eftertænksomhed og samtale.

Læg mærke til, at filmprogrammet igen er opdelt i temaer og tilrettelagt, så det passer bedst muligt i varighed til aldersgruppen ca. 3-5 år.

Der er ingen tilmelding og fri entré. Vi glæder os til at se Jer, god fornøjelse!


Espergærde Bibliotek viser film tirsdage kl. 10

Biblioteket Kulturværftet viser film i Hulen torsdage kl. 10.30

KATTE

Espergærde 5. september - Kulturværftet 7. september 2023

Hunden Ib - Ib tager sin lasso. 5 min. Animation 2019

Ib vil have at katten siger undskyld, da den har svinget Musen i halen. Men det vil katten ikke. Da slagteren kommer, får Ib en uventet mulighed for at sætte katten på plads.

Min lille hund Mester - Mester som kat. 6 min. Animation 2019

Thomas og Bibi snakker om at flytte til et andet land og starte et nyt liv. Mester forestiller sig, hvordan et nyt liv ville være. Thomas siger, at det måske kunne være et katteliv i stedet for et hundeliv. Mester bryder sig ikke om tanken om at se ud som en kat, men da han hører at naboens katte får alle de frikadeller de vil, sniger han sig ned i et hjemmelavet kattekostume og henover naboens hegn. Det bliver ikke helt den succes, som Mester havde håbet på.

Mis med de blå øjne. 11 min. Animation 1995

En lille mis med blå øjne og godt humør gik engang ud i verden for at finde landet med de mange mus. – Ja, sådan starter det dejlige eventyr, hvor lille mis på sin færd møder mange små forhindringer, hjælper kattene med de gule øjne, selv om de først ikke vil vide af en blåøjet frænde. Til sidst finder den det forjættede land og accept.

Vitello napper en kat. 7 min. Animation 2018

Vitello og Max og Hasse og William kunne godt tænke sig virkelig mange penge. Cirka 10 millioner. Så de beslutter sig for at blive kriminelle, og nappe nogens kattekilling, og gemme den og kræve virkelig mange penge for at aflevere den igen…

VENNER

Espergærde 12 september - Kulturværftet 14. September 2023

Lillefinger - Lille sky. 5 min. Animation 2015

Lillefinger møder en dejlig blød sky, som han kan flyve rundt på. Myren vil også gerne prøve, men skyen kan bedst lide Lillefinger.

Hvis ven? 6 min. Animation 2011

Det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvordan man skal lege sammen. Det oplever Bamse, da hun møder en ny Blå Kat, som hun aldrig har set før. Bamse synes, Blå Kat er fin og blød. Blå Kat spørger, om hun må lege med Bamse, Kanin og de andre venner. Det må Blå Kat gerne, men Bamse vil bestemme, hvad Blå Kat skal lege med. Så gider Blå Kat og de andre ikke at lege med Bamse.

Store Ulv og Lille Ulv. 14 min. Animation 2018

En stor ulv bor alene under et træ. Han er godt tilfreds med sit liv. Men en dag dukker en lille ulv op og forstyrrer det hele. Den lille ulv laver papirflyvere af avisen, spiller høj musik og ødelægger den store ulvs nattesøvn med sin snorken. Den store ulv ser frem til, at den lille ulv tager afsted, så han igen kan blive alene. Det udvikler sig dog anderledes, end den store ulv er forberedt på.

BILER OG TOG

Espergærde 19. september. Kulturværftet 21. september 2023

Peter Pix - Bilen. 2 min. Kortfilm, komedier 2013

Peter Pix sidder ved et bord. Han hælder morgenmad op i sin tallerken og spiser. Med næste skefuld kommer en legetøjsbil fra pakken, den spiser han også - lyden af en bilmotor, der starter - pludselig har han hjelm og motorbriller på, og han drøner med fuld fart rundt i stuen - som en bil.

Fløjteløs. 5 min. Animation 2009

Vi er i en farverig og trafikeret by fuld af mennesker og dyr. Alle er meget musikalske og kan fløjte - undtagen den lille fugl Fløjteløs. Han flyver forgæves rundt og prøver at fløjte, men han er så håbløs til det, at hans omgivelser opgiver at undervise ham. Fløjteløs hugger en politimands fløjte, så kan han være med i byens musik! Men Fløjteløs laver ikke andet end støj og ballade, og alle beder ham om at tie stille. Så bliver han fornærmet. Han skal vise dem, én gang for alle. Han tager den allerdybeste indånding og puster med de allerstørste kræfter. Da lyder et spagt pift, som bliver til en smuk melodi. Fløjteløs flyver fløjtende af sted med en flok begejstrede fugle efter sig, før han forsvinder ind i mylderet og endelig bliver en del af byens festlige musik.

Snuttefilm - Alle må komme med. 6 min. Animation 2007

Pigen kører rundt i en stor blå lastbil, hvor der er plads til alle: En nissemand, der fryser, en gris, der roder i mudder, en dreng, der falder, en hund, der står ude i regnen og en trist bamse. Hvor kører de mon hen, og hvad skal de, når de kommer frem?

Mægtige maskiner - Gravemaskine. 6 min. Dokumentar 2009

Gravemaskinen - eller gravkoen - har ikke hjul, men larvefødder. Foran har den en stor skovl, som den graver jord op med. Gravemaskinen arbejder sammen med sin makker, dumperen, som kan køre jorden væk.

Ernst på togrejse. 7 min. Animation 2000

Ernst og mor skal med toget ud af byen på en lille ferie. Inde i toget finder mor deres pladser, og Ernst går ud på gangen og kigger ud ad vinduet. Toget standser ved en station, og på perronen får Ernst øje på en vaffelbod. Han løber tilbage til sin kupé - men mor er væk. Ernst ser pludselig mor på perronen. Ernst stiger af toget for at finde sin mor.

FORANDRING, MOD OG NYE TIDER

Espergærde 26. september. Kulturværftet 28. september 2023

Min lille hund Mester - Den forsigtige mand. 6 min. Animation 2019

Thomas og Bibi beslutter at flytte rundt på møblerne i huset, inklusive Mesters hundekurv. De har brug for lidt forandring. Men selv om Mester aldrig bruger sin kurv, er han meget utilfreds med, at de flytter på den. Thomas fortæller Mester en historie om at være for forsigtig - hvis man ikke udvikler sig eller tager en chance engang imellem, så sker der ingenting.

Odd er et æg. 12 min. Animation 2016

Drengen Odd er ikke ligesom de andre børn. Hans hoved er meget skrøbeligt - ligeså skrøbeligt som et æg. Han føler sig trist og tør ikke lege vilde lege med de andre. Men en dag møder han pigen Gunn, der er klædt ud som en bi. Odd bliver smittet af hendes gode humør, og nu finder han mod til at gøre ting, han ikke turde før.

Den lille gris flyver. 10 min. Animation 2004

En lille finurlig tegnefilm for de helt små børn om en gris, der flyver.

FISK

Espergærde 3. oktober. Kulturværftet 5. oktober 2023

Godbid. 1 min. Animation 2018

Skoven er fuld af dyr i forskellige farver og størrelser. Hejren vil have sommerfuglen som godbid. Slangen snapper ud efter fuglen. Fiskene er sultne efter plankton. Men hvem spiser hvem til sidst?

Lygtefisk. 3 min. Kortfilm 2018

En humoristisk, ordløs fortælling om at være mørkeræd. En lille lygtefisk går i seng og slukker for sin lygte. Men da mørket sænker sig, ligner vandplanter og småfisk pludselig uhyrer og drager. Det viser sig dog, at et af ’monstrene’ kan hjælpe lygtefisken, så den ikke længere er bange.

Rita & Krokodille - Fisketuren. 5 min. Animation 2013

Rita og Krokodille skal ud og fiske. Rita belærer Krokodille om, hvordan man fisker. Men ved søen er det Krokodille, der fanger alle fisk, selv om han har den gamle fiskestang. Rita bytter med ham, men det hjælper ikke. Men Rita SKAL fange en fisk. Ikke engang regnen kan få hende til at give op.

Pipungerne - turen til åen. 5 min. Animation 2009

Sille og Saxe tager til åen. Saxe vil fiske, men det er ikke let, for frøerne synger, og gøgeungerne plasker. Da han endelig fanger en fisk, bliver de enige om at sætte den ud igen.

Drengen og fisken. 8 min. Animation 2016

En dreng redder en lille fisk fra at blive spist af en kat. Han tager fisken med sig hjem, men familien mangler vand, så fisken er ved at dø. Endelig kommer der vand i landsbyen. Fisken liver op og springer glad rundt i vandspande og kander. Men kattene er stadig på jagt efter den.

OM NATTEN

Espergærde 10. oktober. Kulturværftet 12. oktober

Hunden Ib - Ib siger godnat til en gris. 3 min. Animation 2019

Ib møder en lille gris, som er blevet væk fra sin mor. Grisen må gerne sove i Ibs telt, mens Ib holder vagt udenfor, så grisen kan sove trygt.

Hvem sover ikke? 5 min. Animation 2011

Nogle gange kan man blive ramt af hjemve - særligt når det bliver mørkt. Kanin skal sove hjemme hos Bamse. Kanin og Bamse har glædet sig. De leger og spiser, ser børne-tv og hygger sig. Så er det tid til at gå i seng. Bamses mor siger godnat og slukker lyset. Bamse er ved at falde i søvn, men det er Kanin ikke. Lige pludselig ombestemmer han sig og vil ikke længere sove hos Bamse. Sengen er for blød, der lugter ikke ligesom derhjemme, og Kanin savner sin mor. Men heldigvis kan Bamses mor og far hjælpe.

Rita & Krokodille - nat. 5 min. Animation 2018

Om at være unik. Månen, stjernerne og planeterne er en anden verden end vores. Mon der bor nogen derude? Nogen, som er anderledes end os? Måske er de grønne? Som Krokodille! Eller måske er der nogen præcis som os? Det tager Rita og Krokodille på rumrejse for at finde ud af.

Snuttefilm - hele natten. 5 min. Animation 2007

Hvad der sker i haven om natten. Hvilke dyr er fremme om natten, og hvad laver de derude, når man er gået i seng.

Prik og Plet kigger på stjerner. 6 min. Animation 2011

Himlen er fuld af glitrende stjerner. Nogle er store, andre er bittesmå. Prik og Plet studerer stjernerne på nærmere hold gennem en kikkert. Efter et meteornedslag møder de et væsen, som måske har set stjernerne meget tæt på.

EFTERÅR

Espergærde 17. oktober. Kulturværftet 19. oktober.

Den lille fugl og egernet. 4 min. Animation 2014

Den lille fugl har travlt med at vande de sidste efterårsblade. Det frække egern driller og snupper vandkanden. De jagter hinanden og leger i de store bunker af blade, men alt er ikke det rene sjov. Den sultne ræv ligger nemlig på lur, og den er ikke så nem at narre.

Den lille grå ulv - efterår. 6 min. Animation 2020

Det er efterår, og de kølige dage kommer. Fuglene trækker mod syd – mod sommer. Den lille grå ulv vil også flyve afsted med trækfuglene til varmere lande. Men ulve har ingen vinger, og hvad gør man så?

Rita & Krokodille - Skovturen. 5 min. Animation 2013

Vennerne skal ud og samle kastanjer i skoven. Rita formaner Krokodille at blive på stien, så han ikke farer vild. Men da hun ser en hel masse kastanjer, glemmer hun alt omkring sig, og farer selv vild. Krokodille hjælper hende med at finde tilbage.

Den sidste efterårsdag. 8 min. Animation 2019

En kort, ordløs fortælling om at hjælpes ad og konkurrere mod hinanden. Det er den sidste efterårsdag, og inden vinteren tager fat, skal dyrene i skoven dyste mod hinanden i en cykelkonkurrence.

HALLOWEEN

Espergærde 24. oktober. Kulturværftet 26. oktober.

Lili holder fest. 3 min. Animation 2015

Lili holder fest. Det er nemlig højst uretfærdigt, at mor og far skal til fest uden Lili. Men det er heldigt, at Mormor babysitter og er så sød og træt, at hun falder i søvn på sofaen. For så er der frit slag for ungdommen til at feste igennem med sminke, dans og konfetti. Til den lyse morgen.

Hunden Ib spejler sig. 5 min. Animation 2021

Ib tegner et ar på sin kind, mens han ser sig i spejlet. Da musen leder efter Ib, kan den ikke genkende Ib. Ib bliver nødt til at vaske arret af, før musen kan genkende sin gamle ven igen.

Lillefinger - Kongen. 5 min. Animation 2015

Myre og Lillefinger vil lege konge, og Myre skal være konge først. Mariehøns, bien og fluer vil være med, men magten stiger Myre til hovedet.

Vitello tigger en masse slik. 7 min. Animation 2018

Fredag er slikdag. Alle andre dage er ikke-slik-dage. Det synes Vitello er meget, meget uretfærdigt. Så hvorfor ikke klæde sig uhyggeligt ud og lave en ekstra Halloween.

Rita & Krokodille - Halloween. 5 min. Animation 2018

Forbytning. Rita og Krokodille forbereder Halloween. Rita klæder sig ud som heks og Krokodille skal være en kat. En RIGTIG kat, som spinder og siger mjav. Krokodille er en dårlig kat, og så får de ingen slik. Men Rita er en RIGTIG heks, og hun har en løsning. Hun fortryller ham.

HUNDE

Espergærde 31. oktober - Kulturværftet 2. november 2023

Snuttefilm - Halløj, lille abe. 6 min. Animation 2007

Den lille abe vågner om morgenen. Hun glæder sig til en ny dag. Uden for møder hun en kæmpestor hund, så hun må flygte op i et stort træ. Hunden går sin vej igen, og hun hopper ned i en stor vandpyt, så nu er hun plaskvåd! Heldigvis er det ikke værre, end at et tæppe og lidt varmt mælk kan gøre det til en god dag igen.

Vitello ønsker sig en hund. 7 min. Animation 2018

Vitello får mange ideer, nogle af dem er gode, nogle er ikke så gode. Den ide med at han skal have en hund, er nok en af hans allerbedste ideer. Men det synes Mor desværre ikke. Hun vil slet ikke høre tale om en hund. Men hvis man ikke kan få en hund, så kan man vel være en…

Orla Frøsnapper, Bertram og hunden Pølse. 11 min. Animation 2006

En kort animationsfilm til mindre børn, baseret på Ole Lund Kirkegaards kendte historie om bøllen over alle bøller, Orla Frøsnapper. Drengen Bertram er sendt til slagteren for at købe koteletter til sin mor. Hos slagteren oplever Bertram en fræk hund stjæle pølser. Slagterdamen udlover en dusør til den, der fanger pølsetyven. Bertram og hunden, som han kalder Pølse, bliver venner, mens Orla Frøsnapper på knallert og med kikkert indleder jagten på dusøren og de to venner. Orla fanger Pølse, men er det den rigtige hund, der er i kassen, da Orla kommer
for at kræve dusøren hos slagterdamen?

REJSE

Espergærde 7. november - Kulturværftet 9. november 2023

Snuttefilm - Simons and. 6 min. Animation.

Simon er ude at gå tur med sin and, men anden slipper væk og kommer på eventyr i den store verden. Mon anden vender tilbage til Simon?

Kakerlakken og havet. 6 min. Animation 2015

En kakerlak sover fredeligt på et blad i træet, men pludselig ender den i vandet.

Flyveskræk. 9 min. Animation 2012

Ditlev er en lille fugl, som er bange for at flyve. Faktisk er han bange for rigtig mange ting og vil helst være i sikkerhed hjemme i sit hyggelige hus. En dag møder han fuglepigen Lucy, og han begynder at drømme om hende. En kold vinternat beslutter han at rejse ud i verden for at finde Lucy. Også selvom det indebærer at flyve.

RENGØRING OG OPRYDNING

Espergærde 14. november og Kulturværftet 16. november 2023

Peter Pix - Kagen. 1 min. Kortfilmskomedier 2013

Peter Pix kommer ind med en lækker kage på en tallerken. Der er temmelig ulækkert på bordet, og han støvsuger en plads til kagen. Peter Pix sætter sig for at spise sin lækre kage, men som han skal til at tage sin første bid, høres lyden af støvsugeren. Mundstykket + slange kommer til syne over skulderen - den er levende!

Hvem rydder ikke op? 5 min. Animation 2011

Det er weekend hjemme hos Bamse. Hun vil gerne spise morgenmad foran tv, men far støvsuger og er sur og siger, Bamse ikke må sidde på gulvet og krumme. Mor er også sur og siger, Bamse skal hjælpe med at rydde op. Mor og far begynder at skændes om, hvem der roder. Men så bliver de venner igen alle sammen og finder på en hyggelig måde at rydde op sammen.

Den alt for lille prins. 7 min. Animation 2001

Den lille prins er i gang med forårsrengøringen. Alt skal med, inde som ude. Solen skal også have en tur - selv om den er langt væk. Det kræver mange forsøg, men lykkes til sidst. En lille filmfortælling for de mindste børn; den sætter fokus på universets dimensioner med stor sympati for børns fantasi, hvor alt kan lade sig gøre.

Min lille hund Mester - Et hundeliv. 6 min. Animation 2019

Thomas er ikke tilfreds med, at Mester altid ligger i sofaen eller i Thomas’ seng eller læser i Thomas avis. Mester opfører sig efterhånden mere som et menneske end en hund! Mester kan ikke se, hvad problemet er. Thomas prøver ihærdigt at opdrage Mester til at være en rigtig hund, prøver med halsbånd, hundekurv og hundemad, men må ret hurtigt sande at Mester ikke er en hund, man let kommer til at lave om på. Måske er det ligefrem Thomas selv, som skal forandre sig.

Ernst og blikkenslageren. 7 min. Animation 2000

Ernst vasker op, og mor synger, mens hun tørrer af. Men pludselig ser de, at røret under vasken er utæt, og der kommer en sø på gulvet. Mor ringer efter blikkenslageren, som kommer og undersøger sagen. Ernst hjælper blikkenslageren med stor interesse, og mor laver kaffe. Mens blikkenslageren tager en kaffepause i mors stue, arbejder Ernst videre med rørene under køkkenvasken.

JEG KEDER MIG

Espergærde 21. november - Kulturværftet 23. november 2023

Lillefinger - Stormfuld dag. 5 min. Animation 2015

Myren synes alting er kedeligt, han synes også, at vinden godt kunne tage at være lidt sjovere.

Hvem er alene? 5 min. Animation 2011

Nogle gange kan det være hyggeligt at lege alene, men andre gange kan man føle sig ensom. Bamse er ked af det. Hun er alene, selvom hun ikke vil være det. Bamse ringer til vennerne, men ingen af dem kan lege. Fugl skal hjem til sin farmor. Kanin har allerede en anden legekammerat på besøg. Kat er ikke hjemme. Bamse er sur og trist - og lidt jaloux over, at Kanin leger med en anden. Men så finder Bamse på en god leg selv.

Hvem er hvor? 6 min. Animation 2011

Nogle gange kan man blive væk fra hinanden - og finde hinanden igen. Bamse keder sig derhjemme.Mor sidder bare og arbejder. Bamse går over til Kanin, og de henter Bamsegrisen. De går hjem til Fugl og Kat, men Kats mor siger, de er ovre i parken. Men der er tomt på legepladsen i parken. Nu går de hjem til Bamse for at hente en bold - og her venter en overraskelse.

Snuttefilm - Nelly pakker. 7 min. Animation 2007

De små sjove figurer Snutterne præsenterer en lille film om Nelly, der keder sig. Far og mor har ikke tid til at lege med hende. Så Nelly beslutter sig for at rejse langt væk.

ANDERLEDES

Espergærde 28. november - Kulturværftet 30. november 2023

Kvæk. 8 min. Kortfilm 2018

Realfilm og animation bliver blandet i den lille, ordløse fortælling om at føle sig anderledes. En haletudse svømmer glad rundt i en sø med mange andre haletudser. Men en dag får alle de andre ben og går på land. Nu er den lille haletudse, som ikke fået ben, alene i søen. Den møder skræmmende krebsdyr på bunden, men bliver gode venner med en snegl. Tiden går, og pludselig sker der overraskende forandringer med haletudsen.

Antons lille gryde. 6 min. Animation 2014

Anton er ikke ligesom alle andre. Han har en lille, rød gryde, som han altid slæber efter sig. Den er der bare. Andre mennesker synes, det er lidt mærkeligt. De ser kun den lille gryde, selvom Anton er god til mange ting. De skulle bare vide, hvor besværligt det er at slæbe på den lille gryde. En dag møder Anton en særlig person, der får ham til at se tingene i et helt nyt lys. Måske er gryden til at bære alligevel?

Det lille lam. 4 min. Animation 2013

Far Får og Mor Får er chokerede. Deres lille lam siger ikke som de andre lam. Når han bræger, siger han MUH i stedet for MÆH.

Lille Frø. 8 min. Animation 2021

Lille Frøs ankomst i den lille frøfamilie er lige så eksplosiv som historien om, hvordan han og hans nye familie skal finde hinanden. Lille Frø er jo virkelig en sød lille frø, altså lige indtil familien finder ud af, at han faktisk også er ret slem. Faktisk så slem, at frøfar og frømor til sidst må tage ham med til skolepsykolog, og herfra går det helt galt, og det ender med, at Lille Frø forlader sin familie. Vil Lille Frø altid være slem? Og finder han nogensinde sammen med sin familie igen? Og hvem er den gamle mand i bjerget?

JUL

Espergærde 5. december - Kulturværftet 7. december 2023

Lillefinger - på glatis. 5 min. Animation 2015

Lillefinger kan ikke stå på skøjter, men Myren vil gerne lære ham det, problemet er bare, at Myre faktisk heller ikke kan.

Hunden Ib - Ib holder lillejuleaften. 4 min. Animation 2019

Ib og Mus holder lillejuleaften. De har gaver til hinanden. Små gaver. Så de glæder sig til store juleaften.

Vitello køber en vidunderlig julegave. 7 min. Animation 2018

Vitello ved jo godt, at det kun er de artige børn, der får julegaver. Og han har ikke været rasende artig i år. Men hvis han nu køber en vidunderlig julegave til Mor og fortæller hende om den, så vil hun sikkert glemme alt det uartige og købe en masse vidunderlige julegaver til ham…

Verdens uartigste dreng. 7 min. Animation 1998

Svend-Bent er en sød og venlig dreng, der gør alt, han bliver bedt om. Alligevel er Svend-Bent verdens uartigste dreng. Det er han, fordi han ikke kan lyve. Og det er ikke så godt, som det lyder - slet ikke når faster altid laver kålroulader, som smager skrækkeligt.

MERE JUL, NYTÅR OG SNE

Espergærde 12. december og 14. december 2023

Lillefinger - Det gamle år. 5 min. Animation 2015

Lillefinger inviterer Myren til nytårsaften.

Rita & Krokodille - Jul. 5 min. Animation 2018

Rita og Krokodille får besøg af Boris, der skal være med til at bage peberkager, men Krokodille vil meget gerne spise både dejen og de færdige kager.

Prik og Plet danser disco. 7 min. Animation 2013

Det er nytår. Prik og Plet beslutter at holde discofest. De inviterer deres venner, bager kage og pynter op med discokugle og balloner. De prøver forskellige kostumer, inden de finder frem til det helt rigtige discotøj. De folder ørerne på en flot måde oven på hovedet. Men fordi ørerne er foldede, kan de ikke høre, da gæsterne banker på. Heldigvis lukker gæsterne sig selv ind, så der kan blive fest. Prik og Plet kan heller ikke høre musikken, så de skruer højere og højere op, indtil en nabo klager. Nu må Prik og Plet skynde sig at folde ørerne ud igen.

Rita & Krokodille - Snevejr. 7 min. Animation 2013

Det har sneet. Rita og Krokodille skal ud og kælke. På bakken møder de Boris, som udfordrer dem til kælke om kap. Men bakken er meget stejl, og Rita tør ikke helt køre. Hun giver Krokodille skylden. Han bliver sur og lægger sig ned i sneen. Når Rita prøver at undskylde, vender Krokodille sig så tvært om, at de pludselig begge to glider ned af bakken på Krokodilles mave! Rita er hunderæd! Men det er også sjovt. Vennerne vinder!

JULEHYGGE

Espergærde 19. december og Kulturværftet 21. december 2023

Lillefinger – Lillebror. 5 min. Animation 2015

Det er ikke altid nemt at være den lille, heller ikke når der skal pyntes juletræ.

Hunden Ib inviterer Esther N. 5 min. Animation 2021

Ib og musen skal holde jul hos deres gode ven, Bo. I toget møder de Esther N, som skal holde jul alene. På stationen bliver de hentet af Bo og aftaler at invitere Esther N med til jul.

Vitello møder Gud. 7 min. Animation 2018

Vitello har en af de dage, hvor det ikke er så sjovt at være Vitello og ikke at have nogen far. Men så møder han en gammel mand med et meget stort hvidt skæg. Han sidder med en øl på en bænk ved centeret. Vitello kender kun to gamle mænd med så store hvide skæg. Gud og Julemanden. Og det er ikke jul. Og Gud kan som bekendt få alting til at ske, alt I hele verden…

Prik og Plet i sneen. 8 min. Animation 2008

De to søde kaniner Prik og Plet sidder og kigger på det fine snevejr fra deres lille hus og beslutter sig for at gå ud i det. Men pludselig er Plet blevet væk, og Prik frygter, at hans ven er forsvundet i sneen.

JUL PÅ LANDET

Kulturværftet 28. december 2023

Josefines bondegård - Jul på gården. 14 min. Dokumentar Tv-serier 2015

Det er snart jul, og den frække drillenisse Soffi laver ballade om natten. Josefine gør klar til julen ved at bage julekager og skrive ønskeseddel, men selvom det snart er jul, er der stadig en masse andet at gøre på gården. Familien skal udvide bestanden med nuttede tyrekalve, som skal slagtes og blive til lækre bøffer, når de er blevet store nok. Og så er der kommet nye, små kyllinger på gården.

Cirkeline - Højt fra træets grønne top. 14 min. Animation 1970

Det er jul, og musene og Cirkeline laver gaver, bager kager og drager til sidst ud efter et juletræ. På vejen er de ved at fare vild i snevejret, men den lille nissealf hjælper dem, og alle samles til den helt store julefest.

""