""

2,5 meter film - sådan cirka

03.01.24
Filmprogram for sæsonen vinter/forår 2024 på Kulturværftet og Espergærde.

Velkommen til endnu en ny filmsæson på biblioteket - jeres mulighed for at dele skønne filmoplevelser og tale om filmene med børnene. De film, vi viser, er fra Filmstriben ”Se film på biblioteket”. Biblioteket åbner filmens magiske verden i en tryg ramme, hvor den fælles oplevelse giver mulighed for eftertænksomhed og samtale.

For dagtilbud, se mere på filmcentralen.dk/bornebiffen. BØRNEBIFFEN I DAGTILBUD er et filmpædagogisk website og en app, der rummer over 400 kortfilm og mange kreative aktiviteter til de 3-5-årige, og deres pædagoger.

Biblioteket åbner filmens magiske verden i en tryg ramme, hvor den fælles oplevelse giver mulighed for eftertænksomhed og samtale.

Læg mærke til, at filmprogrammet igen er opdelt i temaer og tilrettelagt, så det passer bedst muligt i varighed til aldersgruppen ca. 3-5 år.

Der er ingen tilmelding og fri entré. Vi glæder os til at se Jer, god fornøjelse!


Espergærde Bibliotek viser film tirsdage kl. 10 og 10.30

Biblioteket Kulturværftet viser film i Hulen torsdage kl. 10 og 10.30

DYREFABLER

Espergærde 2. januar - Kulturværftet 4. januar 2024

Haren og skildpadden. 2 min. Animation 2020

Løven og musen. 2 min. Animation 2020

Forfatter Heinrich Christensen har gendigtet en række af Æsops klassiske fabler i en mere moderne ramme under den fælles titel: 'Let’s Play A Story'.

Honningkagen løber hjemmefra. 8 min. Animation 2015

Lille Kanins mor bager en småkage, der har form som en kanin. Da kagen opdager, at Lille Kanin og vennerne ser sultent på den, vågner den til live og stikker af ind i skoven. Da det bliver aften, og Lille Kanin kommer i seng, fortæller Mor Kanin historien om, hvad der sker for kagekaninen inde i skoven. Filmen er baseret på en fabel af La Fontaine.

Cirkeline - Klodsmus. 13 min. Animation 1970 

Det regner, og Cirkeline og hendes venner musene Ingolf og Fredrik går over til musenes bedstefar, som fortæller et rigtigt museeventyr om Klodsmus.

VINTER

Espergærde 9. januar - Kulturværftet 11. januar 2024

Lillefinger - hvid, kold vinter. 5 min. Animation 2015

Myren har en mærkelig følelse indeni, sådan en trist følelse, og den ikke vil gå væk. Han er så træt af vinter, men da mariehønen og Lillefinger lave sneboldkamp, glemmer han tristheden.

Lillefinger - det frosne dyr. 5 min. Animation 2015

Myren og Lillefinger finder et dyr, der er frosset inde i en isblok. De beslutter sig for at redde det.

Vanten. 8 min. Animation 2014

Det er snevejr. Lily og hendes bedstefar laver et fuglehus, for at hjælpe fuglene med at overleve vinteren. Lily spekulerer på, hvordan alle de andre dyr i haven klarer vinteren, så hun lægger en af sine vanter ved foden af et træ. Måske kan det hjælpe? Filmen indeholder musik og effektlyde.

Prik og Plet i sneen. 8 min. Animation 2008 

De to søde kaniner Prik og Plet sidder og kigger på det fine snevejr fra deres lille hus og beslutter sig for at gå ud i det. Men pludselig er Plet blevet væk, og Prik frygter, at hans ven er forsvundet i sneen.

BØRN & FORÆLDRE

Espergærde 16. januar - Kulturværftet 18. januar 2024

Hvem bestemmer? 7 min. Animation 2010.

Lille bamse vil selv bestemme, når han skal sove, og hvad han skal spise til morgenmad. Lille bamse  og store bamse er ikke altid enige, men heldigvis er store bamse god til at hjælpe lille bamse. Filmene i Hvem-serien er små film om store følelser. Lille Bamse og hendes venner leger, griner, skændes, græder og hygger i disse varme fortællinger med en god slutning for de mindste børn.

Min lille hund Mester - Mesters hvalpe. 7 min. Animation 2019

Mester er blevet far, men han viser ikke den store interesse, da Thomas præsenterer ham for hans hvalpe. Hvordan i alverden skulle de være hans, når de ikke ser ud ligesom ham? Thomas forstår ikke Mester, da hvalpene alle sammen ligner ham på en prik. Thomas bliver desværre nødt til at aflevere hvalpene tilbage til hunhundens ejer, som savner de små hvalpe. Først da de bliver hentet, forstår Mester at han har mistet noget. Særligt én af hvalpene, den der er lidt mere egoistisk end de andre. “Lige min type. Kommer og går som det passer ham.”

Drengen der spiste sin havregrød. 7 min. Animation 1998

Torbens forældre insisterer på, at han spiser sin havregrød hver morgen, for at blive stor og stærk. Torben hader havregrød. Men tænk, en morgen er han pludselig blevet stor og stærk, og nu er det ham, der bestemmer! Filmen indgår i serien Sallies historier.

Vitello skal have en papfar. 7 min. Animation 2018

Mor kysser en skaldet mand der hedder Gregers ude ved havelågen. Vitello er bekymret for hvad det er for noget. Hans hemmelige kæreste der hedder Kamma tror han skal have en papfar. Vitello bander sine bedste bandeord, for han har jo allerede en far der både er sjuft og superengel…

HVOR ER?

Espergærde 23. januar Kulturværftet 25. januar 2024

Hunden Ib - Ib tænker sig om en ekstra gang. 4 min. Animation 2019

Ib prøver at finde musen, men den er og bliver væk. Først da Ib tænker sig om en ekstra gang, finder han musen.

Storvask - forsvundet. 4 min. Animation 2010

Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene 'Storvask' skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Wellendorf skaber et surrealistisk univers, hvor vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

Lillefinger - tågen. 5 min. Animation 2015

Lillefingers bold bliver væk i en tyk tåge og sammen med Myren, går han ind i det hvide for at finde den, men tågen er tyk og man bliver let væk, når man er lille.

Hvem er hvor? 6 min. Animation 2011

Nogle gange kan man blive væk fra hinanden - og finde hinanden igen. Bamse keder sig derhjemme. Mor sidder bare og arbejder. Bamse går over til Kanin, og de henter Bamsegrisen. De går hjem til Fugl og Kat, men Kats mor siger, de er ovre i parken. Men der er tomt på legepladsen i parken. Nu går de hjem til Bamse for at hente en bold – og her venter en overraskelse.

Ernst på togrejse. 7 min. Animation 2000

Ernst og mor skal med toget ud af byen på en lille ferie. Inde i toget finder mor deres pladser, og Ernst går ud på gangen og kigger ud ad vinduet. Toget standser ved en station, og på perronen får Ernst øje på en vaffelbod. Han løber tilbage til sin kupé - men mor er væk. Ernst ser pludselig mor på perronen. Ernst stiger af toget for at finde sin mor.

VI BYGGER

Espergærde 30. januar - Kulturværftet 1. februar 2024

Lillefinger - den skæve kasse. 5 min. Animation 2015

Lillefinger skal hjælpe sin far med at bygge en kasse. Myren kommer forbi og vil også gerne være med.

Mægtige Maskiner - Giraflift. 6 min. Dokumentar 2009

Girafliften kan i sin kurv løfte en mand højt op i luften, så han kan arbejde på meget høje huse. Mægtige maskiner - på hjul og larvefødder er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver 6 minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene.

Vitello bygger en monsterfælde. 7 min. Animation 2018

Er der noget Vitello kan lide, så er det monstre, zombier og dødningehoveder. Bare ikke når det er mørkt. Når det er mørkt og han skal sove kommer han til at tænke på, om der mon ligger noget under sengen, eller om der står noget på lur ude på gangen med hugtænder. Vitello bliver nødt til at finde på et eller andet…

Rollinger-raketten. 8 min. Animation 2018

Brødrene Ben og Tom er to opfindsomme drenge, som slet ikke kan sidde stille. Da Bens cykel går i stykker efter et hårdt styrt, må den på værksted for at blive repareret. Men storebror Tom vil ikke bare reparere cyklen; han vil opgradere den. Ben vil være med, og de to brødre hjælpes ad med at bygge noget, som de aldrig har prøvet at bygge før. En sjov fortælling omnysgerrighed, kreativitet og samarbejde.

SOVE

Espergærde 6. februar - Kulturværftet 8. februar 2024

Peter Pix - vækkeuret. 1 min. Kortfilmskomedier 2013

Peter Pix ligger og sover, vækkeuret ringer på natbordet. Han ignorerer det. Uret bliver mere og mere insisterende. Dynen samarbejder med vækkeuret, og den begynder at glide ned af ham. Hans tøj glider ind under dynen til den sovende Peter Pix og klæder ham på.

Hunden Ib - Ib siger godnat til en gris. 3 min. Animation 2019

Ib møder en lille gris, som er blevet væk fra sin mor. Grisen må gerne sove i Ibs telt, mens Ib holder vagt udenfor, så grisen kan sove trygt.

Hvem sover ikke? 5 min. Animation 2011

Nogle gange kan man blive ramt af hjemve – særligt når det bliver mørkt. Kanin skal sove hjemme hos Bamse. Kanin og Bamse har glædet sig. De leger og spiser, ser børne-tv og hygger sig. Så er det tid til at gå i seng. Bamses mor siger godnat og slukker lyset. Bamse er ved at falde i søvn, men det er Kanin ikke. Lige pludselig ombestemmer han sig og vil ikke længere sove hos Bamse. Sengen er for blød, der lugter ikke ligesom derhjemme, og Kanin savner sin mor. Men heldigvis kan Bamses mor og far hjælpe.

Rita & Krokodille - nat. 5 min. Animation 2018

Om at være unik. Månen, stjernerne og planeterne er en anden verden end vores. Mon der bor nogen derude? Nogen, som er anderledes end os? Måske er de grønne? Som Krokodille! Eller måske er der nogen præcis som os? En rum-Rita og en rum-Krokodille! Det tager Rita og Krokodille på en fantasifuld rumrejse for at finde ud af.

Elsa siger godnat. 10 min. Animation 2010

En animationsfilm om Elsa, som vil høre en godnathistorie inden hun skal sove. Heldigvis har alle sovedyrene både lyst og tid. Alle har de oplevet usædvanlige ting og de vil meget gerne fortælle historierne. I aften er det Harry Hamster, der fortæller Elsa en historie om den berømte detektiv i skoven.

KÆRESTER

Espergærde 13. februar - Kulturværftet 15. februar 2024

Peter Pix - kærestebrevet. 2 min. Kortfilmskomedier 2013

Peter Pix kommer ind med et brev, dufter spændt til det, åbner og trækker et rødt papirhjerte ud. Hjertet slår, mens han kigger på et billede af sin udkårne. Han gør sig klar til at møde hende. Prøver skjorter, sætter håret og kigger sig i spejlet. Mangler der noget? Skæg! Han afprøver nu forskellige modeller, som han maler på med fingrene.

Vitello får en klam kæreste. 7 min. Animation 2018

Vitello leger ikke med tøser, og hende der er flyttet ind I nummer 27 og hedder Kamma er helt klart en tøs. En tøs der siger hun har en skør hamster. Og Vitello har aldrig nogensinde set en skør hamster…

Røde ører. 14 min. Animation 2005

En fortælling om børn for børn. Historien er fortalt i levende billeder, der rammer børn i øje, øre, hjerne og hjerte.

KROP, SANSER OG BEVÆGELSE

Espergærde 20. februar - Kulturværftet 22. februar 2024

Op med hovedet. 3 min. Animation 2015

To geder lærer hinanden noget meget vigtigt. Far Ged og hans søn er i bjergene. Sønnen læreraf sin far undervejs. Men da faren får højdeskræk, bliver deres roller pludselig vendt om.

Løve. 4 min. Animation 2017

Gazellen tror ikke, at løven kan fange ham. Men så begynder løven at løbetræne.

Dovendyr. 4 min. Kortfilm 2017

Et dovendyr hænger på sin gren, da en papegøje med en is-vogn kommer forbi. Dovendyret vil gerne købe en isvaffel af papegøjen, men inden dovendyret når at få isen op til munden, er isen smeltet. Den prøver flere gange forgæves, og det er ved at gå helt skævt, da den kvikke, lille papegøje får en ide til en løsning.

Alma flytter på landet 5:8 - Springgymnastik. 10 min. Dokumentar 2018

Alma og hendes familie flytter fra deres dejlige lejlighed i byen og ud i et hus på landet. Alma synes, det er svært at sige farvel til alt det kendte og goddag til alt det ukendte: Ny seng, ny børnehave og nye venner. Men heldigvis bliver alt ikke ved med at være nyt!

PIP

Espergærde 27. februar - Kulturværftet 29. februar 2024

Den lille fugl og bladet. 4 min. Animation 2012

I den snedækkede skov ser den lille fugl, at årets sidste blad svæver mod jorden. Fuglen løber efter det og får fat i det ude på den frosne sø. Men den lille fugl har glemt at holde øje medden sultne ræv, som også er kommet ud på isen.

Pipungerne - Mus på stribe. 5 min. Animation 2009

Saxe kan lide at tælle. Så da Sille og Saxe skal kigge efter Viggamusens unger, mener Saxe, at det er ingen sag, de tæller dem bare. Desværre er der ingen mus, som vil stå stille, og pludselig er de væk alle sammen.

Fuglen og den lille orm. 6 min. Animation 1977

En gammel sur fugl, som ikke længere kan flyve, prøver at få afløb for sin vrede ved at angribe en lille orm.

Pipfugle. 10 min. Animation 2021

En historie om to fugle. Piropiro fra skoven og Dalle fra blomsterbutikken i byen. De mødes tilfældigt foran blomsterbutikken, og Piropiro vil have dem til at flyve ud til skoven sammen.

FORÅR

Espergærde 5. marts - Kulturværftet 7. marts 2024

Muldvarpen og regnormen. 3 min. Animation 2015

Muldvarpen føler sig ensom, mens de andre dyr nyder foråret sammen. I gangene nede under jorden prøver den at fange noget, der ligner en regnorm. Efter en lang jagt opdager muldvarpen, at den drilagtige regnorm er noget helt andet, som man kan blive endnu mere glad for.

Rita & Krokodille - forår. 5 min. Animation 2018

Forår er smukt. Der er fine ny blomster og fugleunger, som skal lære at flyve. Rita og Krokodille er nu mere interesserede i mudder. Ritas går ud i en stor mudderpøl og så sidder hendes støvle fast. Krokodille er ikke vild med mudder, men han får Rita fri. Så sidder Krokodille fast. Rita er bange og løber afsted efter hjælp. .

Safari Europa - Svale. 6 min. Dokumentar TV-serier 2010

Det er forår, og svalerne bygger rede af mudderklatter, som de finder på gårdspladsen. Snart er der unger, og svalerne har travlt med at passe de små. Men der er sket noget frygteligt hos landsvalen, og dens unger får ikke noget mad. Heldigvis ender det lykkeligt til sidst.

En lille smule. 9 min. Animation 2011

Det er den første varme forårsdag. Den lille gris er glad og skal ned til søen. På vejen møder hun et pindsvin med få pigge, en krage med et alt for langt næb, et grønt lam og en kalv med mange hvide pletter. Ingen af deres artsfæller vil lege med dem, fordi de ser anderledes ud. De føler sig meget alene og ensomme. Alle dyrene går med den lille gris ned til søen for at bade. Ved søen møder de en frø, som har problemer. De hjælper frøen og får hver især et ønske.

FØLELSER

Espergærde 12. marts - Kulturværftet 14. marts 2024

Hunden Ib - Ib er ret sur. 4 min. Animation 2019 

Ib er ret sur. Og når det er svært at blive i godt humør helt af sig selv, er det godt, at musen er irriterende.

Lili bliver vred. 3 min. Animation 2015.

Lili leger hund. Hun gør og vil spise mad af Vovvovs madskål. Men Vovvov vil ikke dele sin mad med Lili. Lili bliver vred og bider Vovvov. Men det er ikke sjovt at være vred. Det er meget rarere at blive gode venner igen.

Min lille hund Mester - Mester er forelsket. 6 min. Animation 2019

Mester er begyndt at sidde uden for huset og hyle. Han kan nemlig mærke en hunhund, og han længes efter hende. Hunhundens ejer er ikke glad for Mesters besøg. Han er jo ikke en racehund! Mesters hjerte er knust, og Thomas forsøger at muntre ham op ved at fortælle, at mennesker ofte har de samme følelser. Mester synes, at mennesker spilder alt for meget tid med at tænke så meget over tingene.

Alma flytter på landet 3:8 - Min nye seng. 9 min. Dokumentar 2018

Alma og hendes familie flytter fra deres dejlige lejlighed i byen og ud i et hus på landet. Alma synes, det er svært at sige farvel til alt det kendte og goddag til alt det ukendte: Ny seng, ny børnehave og nye venner. Men heldigvis bliver alt ikke ved med at være nyt!

DET ER SVÆRT

Espergærde 19. marts Kulturværftet 21. marts 2024

Lillefinger - på glatis. 5 min. Animation 2015

Lillefinger kan ikke stå på skøjter, men Myren vil gerne lære ham det, problemet er bare, at Myre faktisk heller ikke kan.

Hunden Ib læser en tyk bog. 5 min. Animation 2021

Ib vil læse en tyk bog for musen. Men musen forstår ikke, hvad Ib læser. Da de beslutter sig for, at det ikke gør noget, forstår de begge to bogen meget bedre.

Lillefinger - påskeægget. 5 min. Animation 2015

Lillefingers bedstefar kommer med påskeæg, fulde af slik, men Myre har svært ved at kende forskel på dit og mit.

Prik og Plet står på ørerne. 7 min. Animation 2013

Prik og Plet tager i cirkus. De ser klovne og jonglører og en elefant. Men de er mest imponerede af akrobaterne. Bagefter prøver Prik og Plet at lave vejrmøller, men det er svært. Til gengæld er de gode til at stå på ørerne.

RIGDOM OG PENGE

Espergærde 26. marts 2024

Vitello bliver forretningsmand. 7 min. Animation 2018

I fjernsynet hører Vitello om en smart fyr, der har tjent en million kroner. Han har tjent dem ved at være en forretningsmand, der køber billigt og sælger dyrt. Vitello og hans venner vil også gerne tjene en million kroner. De skal bare lige finde noget der er billigt…

Vitello napper en kat. 7 min. Animation 2018

Vitello, Max, Hasse og William kunne godt tænke sig 10 millioner. Så de beslutter sig for at blive kriminelle. Og nappe nogens kattekilling. Og gemme den og kræve virkelig mange penge for den.

Orla Frøsnapper, Bertram og hunden Pølse. 11 min. Animation 2006

Hos slagteren oplever Bertram en fræk hund stjæle pølser. Slagterdamen udlover en dusør til den, der fanger pølsetyven. Bertram og hunden, som han kalder Pølse, bliver venner, mens Orla Frøsnapper indleder jagten på dusøren og de to venner. Orla fanger Pølse, men er det den rigtige hund, der er i kassen, da Orla kommer for at kræve dusøren hos slagterdamen?

DET ER SJOVT

Espergærde 2. april - Kulturværftet 4. april 2024

Peter Pix - ægget. 1 min. Kortfilmkomedier 2013

Peter Pix sætter sig ved morgenbordet for at spise et æg. Men netop som han vil slå hul på skallen, vipper ægget ud af æggebægeret og gemmer sig. Han prøver at fange det, men det stikker af. Så går den vilde æggejagt, og bedst som det lykkedes at fange det, hopper det ind i ærmet på hans trøje.

Peter Pix - sure sokker. 1 min. Kortfilmskomedier 2013

Peter Pix kæmper med at få sko på. Men de vil ikke lege med, da hans sokker er sure. Da han vil stikke fødderne med sokkerne i skoene, bryder de sig ikke om de sure sokker og stikker af - nu går kampen ind på at fange skoene.

Zebra. 3 min. Animation 2013

Zebraen elsker sine striber, men hvad gør man, når striberne ikke vil makke ret? En sjov, lille film om at ting ikke altid er som man ønsker det. Filmen indeholder musik og effektlyde.

Den lille fugl og larven. 5 min. Animation 2017

I et træ bor en lille fugl. Den opdager en larve, som æder bladene. Da fuglen hiver larven væk, falder de begge ned. En ræv dukker op, og fuglen og larven flygter sammen. Larven redder flere gange den lille fugl fra ræven. Undervejs forpupper larven sig og bliver til en sommerfugl.

Den alt for lille hytte. 7 min. Animation 2021

Bedstefar slår det sidste søm i en sød lille hytte, han har lavet til sit barnebarn. Men drengen synes den er lidt for lille, og øv! Der er endda en orm indeni!

Prik og Plet på priknik. 7 min. Animation 2011

En picnic i det grønne kan være både afslappende og god. Prik og Plet er begge nysgerrige på insekterne omkring dem. Men idyllen forvandler sig til en kamp for overlevelse, når både myg og hvepse også er blevet nysgerrige på Prik og Plet.

TRÆER 

Espergærde 9. april - Kulturværftet 11. april 2024

Lillefinger - fødselsdagen. 5 min. Animation 2015

Lillefinger og Myren fejrer fødselsdag for klatretræet.

En, to, træ. 7 min. Animation 2014

Historien om et træ, der en dag hopper det i et par støvler og går en tur og inviterer alle med.

Prik og Plet farer vild. 7 min. Animation 2013

Prik og Plet er på vandretur i den store skov. De skal vælge mellem tre ruter: den gule, hvor der er kantareller, den røde rute, som er spændende, og den grønne rute, som fører hjem igen. Det bliver mørkt, og de kan ikke finde hjem. Men så kommer nogle ildfluer dem til hjælp.

Den lille grå ulv.  forår. 7 min. Animation 2017

Det er forår i skoven. Fuglene synger og floden bruser afsted, mens alting springer ud. Den lille grå ulv vågner og tager solbad. Og hans gamle ven haren er også vågnet. De løber om kap og springer ud på flodens isflager, der flyder afsted. Men strømmen af stærk, og floden bliver farlig. Så må man bruge sin fantasi! Den lille grå ulv og haren må lege, at isflagen er en fregat.

VAND, Å OG SØ

Espergærde d. 16. april - Kulturværftet d. 18. april 2024

Lygtefisk. 3 min. Kortfilm 2018

En humoristisk, ordløs fortælling om at være mørkeræd. En lille lygtefisk går i seng og slukker for sin lygte. Men da mørket sænker sig, ligner vandplanter og småfisk pludselig uhyrer og drager. Det viser sig dog, at et af ’monstrene’ kan hjælpe lygtefisken, så den ikke længere er bange.

Hunden Ib - Ib hjælper en and. 5 min. Animation 2019

Ib ser en and, der ligger på sin rede. Men så kommer der en kat og skræmmer anden væk. Ib må hjælpe anden med at passe på æggene i reden.

Min lille hund Mester - Dagens helt. 7 min. Animation 2019

Thomas og Mester går tur, men pludselig ser de en hund der er ved at drukne. Thomas hopper i det iskolde vand og redder den. Thomas vil hjem i varmen med hunden. Mester føler sig overset og vil bare hænge lidt ud ved søen, men kort efter Thomas er løbet hjem med den lille hund, er der en hvalp ude i søen, som også er ved at drukne. Selvom Mester bestemt ikke holder af det kolde vand, kaster han sig alligevel ud i at redde hvalpen. Da Mester og hvalpen kommer hjem til Thomas, viser det sig at den lille hund og hvalpen er mor og barn. 

Kvæk. 8 min. Kortfilm 2018

Realfilm og animation bliver blandet i den lille, ordløse fortælling om at føle sig anderledes. En haletudse svømmer glad rundt i en sø med mange andre haletudser. Men en dag får alle de andre ben og går på land. Nu er den lille haletudse, som ikke fået ben, alene i søen. Den møder skræmmende krebsdyr på bunden, men bliver gode venner med en snegl. Tiden går, og pludselig sker der overraskende forandringer med haletudsen.

PÅ TUR

Espergærde d. 23. april - Kulturværftet d. 25. april 2024

Rita & Krokodille - Camping. 5 min. Animation 2013

Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud med lommelygten, for at skræmme dem væk. Nu kommer der endnu flere skygger! Rita vover sig ud for at redde sin ven. Det var bare grene og Krokodille, der kastede skygger! 

Ernst i fjeldet. 7 min. Animation 2000

Ernst og mor er på campingtur oppe i bjergene. Oppe på toppen slår mor teltet op - hun begynder at lave mad. Ernst ser sig lidt omkring og samler lidt brænde langs skovkanten. Han får øje på en stor elg, der kigger på ham – og som hurtigt forsvinder igen. Mor kalder på Ernst - de spiser - men senere følger Ernst elgsporene ind i skoven.

Den lille gris flyver. 10 min. Animation 2004

En lille finurlig tegnefilm for de helt små børn om en gris, der flyver.

SOMMER

Espergærde d. 30. april 2024

Lillefinger - sommertrolddom. 5 min. Animation 2015

Lillefinger og Myren sover med blomster under puden, for så går deres ønsker i opfyldelse.

Lillefinger - hindbærret. 5 min. Animation 2015

To flueunger er kommet op at skændes. Lillefinger og Myren forsøger at få dem til at enes.

Den lille grå ulv -  sommerfest. 7 min. Animation 2020

Det er sommer og den lille ulvs fødselsdag nærmer sig. Ulven ønsker sig en kage med lys på. Der er kun svampe, bær og nødder her i skoven. Men det er ikke et problem, når man har gode venner. Med fantasi og stor kærlighed samler ulvens venner alt det, de selv bedst kan lide, og så bliver det akkurat, som ulven havde ønsket sig: en ægte fødselsdagskage. Og af stjerner, som er faldet ned fra himlen, laver de et stort fyrværkeri. Hurra for Ulven og alle hans venner!

Prik og Plet - søen kalder. 7 min. Animation 2011

Prik og Plet leger pirater. De bygger en flåde med dødningeflag og begiver sig ud på havet. Men for megen sol får dem til at til at starte en farlig fægteduel. De bliver både skoldede og får sig en ufrivillig svømmetur. Så er det alligevel bedre med en sandwich i sofaen.

""