Børn

Fem letlæsningshits

Børn Af: Biblioteket 18. Feb 2015 0 kommentarer
Her er nogle populære letlæsningsbøger for børn 8 - 11 år. Udvalgt af børnebibliotekar Dorthe Hansen.
Prinsesse Alvilda og hendes terne sidder låst inde i et kobbertårn, som bevogtes af en lindorm. Pigerne keder sig og drømmer om, at der dukker en frier op, der kan slå lindormen ihjel. Friere er der nok af, men lindormen sejrer konstant. Der er syv bøger i serien om Krigerprinsessen.
 
Dian bliver bortført af Nagir. Han skal ofres til dragen. Dragen taber Dian da den flyver bort med ham. Dian falder ned i minotaurens hule. Der er 11 bøger i serien om Drageherren.
 
Hassel vil gerne redde Nellikes folk fra den grumme jætte Gru. Hun tvivler meget på Hassels evner, men han viser sig at være lige så modig som elverdronningens riddere. Der er otte bøger i serien om Elverdronningens riddere. Serien fortsætter i Elverdronningens børn (syv bøger) og Elverfolkets skæbne (fire bøger).
 
En ond troldmand har kastet en forbandelse på kongeriget Avantia, og landet længes efter en helt. Men det bliver drengen Tom, der bliver sendt ud for at tage kampen op mod ilddragen Ferno. Der er 31 bøger i serien om Monsterjagten med flere på vej.
 
14-årige Koto, skal forsøge at skaffe penge, så han og hans familie ikke bliver smidt ud af deres hus i en lille bjerglandsby. Han drager til storbyen Klanaka for at sælge et gammelt arvestykke, men ender i stedet i tyvetræning hos den skumle Mester Gekko, der dog har helt andre planer for Koto. Arvestykket er nemlig et ældgammelt magisk våben, Taynikmaen, og drengen selv viser sig at besidde Skyggekraften, som giver ham magisk kontrol over skygger. Der er seksten bøger i serien om Taynikma.

Tilføj kommentar

Materialer: