Lyt til historien om Bamse Hansen på værftet i Helsingør

26.08.21
Historien kommer her.

Lyt også til historien i Bamse Hansens værksted.

Her kan du læse et udklip af historien om Bamse Hansens på Værftet

En lille Bamse med store drømme 

Det kan måske godt være svært at tro det - men Bamse Hansen har faktisk engang været en lille bjørn. En lille bjørn i korte bukser, der gik i skole i Helsingør. Så snart han havde fri fra skole, løb han ofte ned til havnen i Helsingør og så på skibene, der sejlede gennem det smalle stræde- Øresund- mellem Danmark og Sverige. Bamse Hansen satte sig på kajen og dagdrømte, at han var ombord på en af skibene på vej ud i verden. 
Andre gange løb han ned og pressede snuden mod det plankeværk, der var hele vejen rundt om værftet. Han kiggede nysgerrigt gennem sprækkerne, på værftsarbejderne som sang og fløjtede, mens de arbejdede i deres blå kedeldragter. Det kildede i Bamse Hansens poter. Han var sikker på, at det var lige noget for ham at arbejde på værftet, når han blev stor en dag. Han ønskede sig brændende en blå kedeldragt og ville gerne prøve at svinge en nittehammer eller at svejse så gnisterne kunne flyve om hans lodne bamseører. 


Den nye værftsarbejder


Så en morgen, da Bamse Hansen var gammel nok, stod han meget tidligt op og gik ned til den store port foran værftet. Porten som alle værftsarbejderne skulle gå igennem, for at komme på arbejde. De stemplede ind når de kom og stemplede ud når de fik fri. 
Bamse Hansen gik ind på værftskontoret. På kontoret holdte de styr på alle der arbejdede på værftet. Bamse Hansen fik med det samme en flot blå kedeldragt og en kasket. Det var også på skibsværftet, at Bamse Hansen fik sit navn, Bamse Hansen. For ingen af de andre værftsarbejdere kunne udtale hans rigtige bjørnenavn. 
Mange på værftet blev kaldt et andet navn - altså ikke deres rigtige navn -  men et kælenavn. Bamse Hansen kom for eksempel til at arbejde sammen med Møtrikken, Slagteren, Persillegartneren, Luskebuksen, Tøsedrengen, Studenten og Jørgen (der i virkeligheden hed Claus). Det var Leksikonet, som faktisk hed Niels, der viste Bamse Hansen rundt den første dag på værftet. Leksikonet havde arbejdet på værftet i mere end 30 år og kendte hver en krog og alle der arbejdede der.