De nominerede bøger til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris
Foto: norden.org

To danske bøger nomineret til Nordisk Råds Børne- og ungdomslitteraturpris

14.04.23
14 nordiske billedbøger, børnebøger og ungdomsromaner er nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2023, og to danske værker er repræsenteret på listen.

Årets nominerede dækker hele Norden med værker fra samtlige lande og sprogområder. Værkerne undersøger familieudvidelser, inspirerer læseren (både store og små) til at betragte den omgivende verden med nye øjne og illustrerer venskaber hos børn på tværs af sprogbarrierer og handlingsmønster.

Her kan du finde listen over alle de nominerede værker.

Vinderen af Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2023 offentliggøres ved prisuddelingen den 31. oktober i Oslo. Vinderen modtager prisstatuetten "Nordlys" og 300.000 danske kroner.  

To danske bud på årets børne- og ungdomsbog

Blandt de danske nominerede finder man ungdomsromanen "Tænk ikke på mig" af Vilma Sandnes Johansson, som for nylig vandt Kulturministeriets pris for børne- og ungdomslitteratur. Vilma Sandnes Johansson har med sin debut gjort et uafrysteligt indtryk med fortællingen om en 13-årig pige, hvis mor er terminalt syg af kræft.

Det andet danske værk på listen er "Frank mig her" af Line-Maria Lång, Karen Vad Bruun og Cato Thau-Jensen. Billedbogen præsenterer med humor og kærlighed, den skepsis man som barn kan have, når ens forælder kommer hjem med en ny kæreste. I dette tilfælde hedder farens kæreste Frank, hvilket leder til konklusionen af far er blevet Frankofil. Heldigvis viser det sig, at ham Frank faktisk kan være flink nok.

Læs nogle af årets bedste børne- og ungdomsbøger

Du kan låne begge de danske nominerede titler som fysisk bog eller digitalt. Mange af de øvrige nominerede er endnu ikke oversat til dansk, men en enkelt undtagelse findes i den svenske billedbog "Glemmedagen" som du også finder her under.

Materialer