Børnenes Danmarks Indsamling
Børnenes Danmarks Indsamling

Danmarks børn går sammen for Ugandas børn

16.01.24
'Børnenes Danmarks Indsamling - vi går sammen’ giver alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling. Det skal nemlig ikke kun være de voksne, der får glæden af at samle ind til et godt formål. Børnene i Danmark kan også gøre en forskel for andre.

Børnene gør en verden til forskel

I årets Danmarks Indsamling går Danmarks børn sammen for sultne børn i Uganda. Fra den 8. januar til den 3. februar 2024 inviterer vi alle børn og deres voksne til at deltage i indsamlingen.

Hver gang et barn har gået én kilometer, giver Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamlingen, indtil der er gået 500.000 kilometer. Børnenes Danmarks Indsamling giver på den måde alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling.

Hvor skal I gå hen?

Gåturen skal ligge mellem 8. januar og 3. februar, men ellers er der er ingen krav til jeres gåtur - ud over at det selvf'ølgelig gerne må være sjovt. Nedenfor er en stribe ideer til gåture:

  • Inviter vennerne eller familien med på en gåtur til biblioteket for at låne en god bog, eller bare for at få en god oplevelse sammen. Find eventuelt Anders Kofoeds store bog om naturen, hvor der også er et afsnit om dyr, man kan finde i byen. På vej hjem kan I prøve at finde nogle af byens dyr.
  • Gå en tur forbi en af de lokale seværdigheder – en skulptur, et monument, et spændende hus, museum eller lignende, som I tit passerer, men aldrig har besøgt. I kan finde både stederne og de spændende historier bag, på det aktive Danmarkskort på www.historiskatlas.dk.
  • Gå en tur i skoven, på havnen eller langs stranden. Find inspiration til spændende ture på Naturstyrelsens hjemmeside Vandreruter.
  • Gå i stedet for at tage bilen, når I alligevel skal handle, eller gå til og fra fritidsaktiviteter.
  • Gør gåturen lidt sjovere med en lydbog fra e-Reolen Go eller et afsnit af Børneavisens podcast "Hva' sker der?".

Hvem registrerer kilometerne?

I bestemmer selv, hvilken rute I vil gå, og må deltage alle de gange, I vil i perioden. Når I har gået, skal I selv registrere jeres kilometer på DR's hjemmeside. Registrer jeres kilometer her.

Her kan I også downloade et "Godt gået!"-diplom og udfylde det med navn og antal kilometer. Diplomet kan hænges op i klassen, i klubben eller derhjemme, så I kan vise, at I går med for Ugandas børn.

Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret med til at bevæge sig for børn i Uganda på anden vis eller lade en anden person bevæge sig på deres vegne. Børnenes Danmarks Indsamling er for alle.

Fodspor

 

Hvad samler børnene ind til?

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamling-projekt i West Nile, Norduganda. Projektet administreres af Folkekirkens Nødhjælp og adresserer udfordringer relateret til sult, fødevareusikkerhed, samt fejl- og underernæring blandt udsatte kvinder og deres børn i flygtningebosættelser og værtslandsbyer i det nordlige Uganda. Donationen fra Novo Nordisk Fonden vil gå til at facilitere aktiviteter, som øger kvindernes adgang til og viden om sunde og nærende fødevarer, så de har bedre mulighed for at give deres børn den mad, de har brug for.

Det samlede antal kilometer børnene har gået afsløres i Danmarks Indsamling-showet lørdag den 3. februar kl. 19.00 på DR1.

Ud over landets biblioteker, samarbejder Børnenes Danmarksindsamling blandt andet med FDF og Dansk Skole Idræt.

Materialer