Spilanbefalinger til børn

04.06.20
Det er ikke kun selve spillene, der er sjove - find også bøger og tegneserier om spil og spilverdenen.

Team sonic racing - Playstation 4


Der er 21 baner ialt, fordelt på 7 scenarier. Man kan vælge imellem 15 karakterer fra Sonic-universet med hver deres styrker. Team Adventure er fortløbende baner med forskellige mål, fx at indsamle ringe. Derudover kan man spille 3 typer spil lokalt eller multiplayer online. Optjente point bruges til at købe pakker, som indeholder nye bildele eller boosts. Man kan løbende customize bilerne med nye dele og farver. Man kan spille alene, op til 4 spillere lokalt på split-screen eller op til 12 spillere online
 

Lego movie 2 - Playstation 4


Spillet bygger på filmen LEGO filmen 2 . I starten kan man kun være Emmet, men der er over 100 figurer, som løbende låses op. Spillet følger den velkendte skabelon for LEGO-spil, hvor man skal smadre ting, indsamle klodser og skatte, ræse rundt i køretøjer, bygge ting og kæmpe mod fjender. Man kan både løse bestemte opgaver og udforske på egen hånd. Der er engelsk tale i spillet samt dansk tekst.

Dragon Quest Builders 2 - Playstation 4


Builders 2 er en opdateret og udvidet version af udgivelsen fra 2016. Dragon quest-universet handler bl.a. om fællesskab og således også her. Spillerens figur lander på en ø, hvor hun møder den stærke Malroth. Sammen vil de forsøge at genskabe liv og infrastruktur på tre øer, selvom de onde "Children of Hargon" forsøger at stoppe byggeinitiativet. Gameplay består af udførelse af byggeprojekter, ofte i tæt samarbejde med indbyggerne, udforskning og indsamling af magisk værktøj og byggematerialer samt kampe mod de onde.
 

Dragons - dawn of the new riders - Playstation 4


Dette spil udfolder en historie, som tids- og handlingsmæssigt befinder sig et sted mellem Dragon-film nummer 2 og 3. Som spiller tager man rollen som Scribbles, en ung mand som lider af et seriøst hukommelsestab. Sammen med dragen Patches skal han sætte en stopper for de onde planer om at gøre dragerne til slaver, som den kvindelige skurk Eir står bag. Spillet befinder sig genremæssigt i Dungeon-crawler genren med indlagte elementer af puzzles. Med hver sine egenskaber skal Scribbles og Patches samarbejde om at løse spillets udfordringer og man skal jævnligt skifte mellem de to for at det kan lykkes. Efterhånden som spillet udvikler sig, får man flere og bedre våben og egenskaber, ligesom dragen Patches også får et større register at spille på fx i form af is. Sprog: engelsk.
 

Ni no Kuni II - revenant kingdom - Playstation 4


Den unge Kong Evan må flygte fra sit kongerige, da onde kræfter vil ham til livs. Med sig har han vennen Roland og sammen har de en vision om at skabe et nyt kongerige, hvor alle er glade. Derfor rejser de to venner verden rundt for at finde de rigtige kandidater til det nye kongerige. Der er stadig onde kræfter på spil, så med jævne mellemrum skal der kæmpes. Men fokus er på at bygge det nye kongerige.
 

Gamerz - Kasper Hoff


Tim er gamer og sammen med vennerne, Croxx, Princess, Ludo og Wizard, udgør han spilleklanen "De ukendte". De bliver inviteret til at deltage i online turneringen for verdens bedste spillere, og skal forsøge at gennemføre eller måske vinde 1. runde. Der er flere bind i serien.
 

Go Gaming - Kit A. Rasmussen


Ny serie. Første bog er "Frags og fodbold". Her møder vi hele holdet. Den handler om Otto, som også drømmer om at blive professionel fodboldspiller. Da han bliver tilbudt en plads på førsteholdet, skal han træffe et svært valg, men hvordan skal Otto vælge mellem de to ting, han elsker allermest? Anden bog er "Call-outs og karriere". Den handler om Magnus, der er in-game leader på Go Gaming-holdet. Da Magnus får et tilbud om at være med på et internationalt hold, står han med et svært valg. Kan han rejse fra familien og vennerne på det hold, han har været med til at opbygge fra bunden?
 

Liv på spil: en graphic novel - Jessen


Tegneserie - graphic novel. Hvad ville du gøre, hvis du pludselig fik mulighed for at kontrollere hele verden? Ville du være god eller ond? Hjælpe dem omkring dig eller hævne dig på dem, du ikke brød dig om? De spørgsmål må gameren Mads stille sig selv, da han finder computerspillet Alt.

Fortnite: alt om spillet: 100 % uofficiel


En grundig guide til det action-fyldte spil "Fortnite: Battle Royale". Her er alt hvad du måtte ønske at vide om gameplay, byggeteknikker og avancerede tips og tricks. For dem, der kender spillet.
 

E-sport - Troels Gollander


Bogen gives en introduktion til hvad e-sport er og hvilke fagbegreber der er fx konsol og gamere. De første elektroniske spil kom omkring 1980 fx Pac-Man, og da mange på det tidspunkt begyndte at få deres egen computer begyndte flere at spille elektroniske spil. Bogen fortæller om fire typer af spil og sætter specielt fokus på spillet Counter Strike, LoL-spillet, Dota 2 og FIFA. Hvis man er rigtig god kan man leve af at være gamer, ved at tjene penge gennem præmier, salg af udstyr og sponsorer. I et kapitel beskrives danske gamere fx Astralis der vandt VM i Counter Strike og Johan Sundstein der spiller Dota 2 og vandt 72 millioner kr. med sit hold i 2018.
 

Roblox: kom ind i spillets verden - Alexander Cox


Guide til onlinespil-platformen Roblox, med bl.a. overblik over Roblox' historie, lister over de mest spillede spil i Roblox, introduktion til skabelsesdelen af Roblox og til spiludvikling, quiz og tips til gode spil samt råd om onlineopførsel i chat med andre spillere.

Esportens danske helte: alt om gaming, de store danske hold og vejen til toppen - Jacob Kofler


Om danske esportspillere og hold, med kapitler om holdene Astralis og North, populære spil, pengepræmier, Counter Strikes historie og de fordomme, knyttet til sporten samt om kommende talenter og gode råd til hvordan man selv starter som professionel gamer.

Tags