Foto fra Unsplash

Fortidens kæmper

14.05.21
Fortiden er fascinerende og ikke mindst de gigantiske skabninger, der engang levede. Få tips til dinosaurbøger.

Tag med flere hundrede år tilbage, og bliv klogere på dinosaurer. Vidste du, at den største rovdinosaur, der har levet, var Spinosaurus. Og at forskere netop lige har opdaget en ny dinosaurart - den snakkesaglige dinosaur Tlatolophus galorum. 

Vi giver her et bud på bøger til forskellige aldersgrupper. Fra højtlæsningsbøger til hele familien til begynderbøger til barnet, som lige er begyndt at læse. Desuden kommer der også et bud på en kreativ aktivitet, hvor alle kan være med uanset, hvilken finmotorik man besidder.

(u)Hyggelig højtlæsning

I denne fine billedbogsserie følger man Rasmus Rex samt venner og familie. Rasmus Rex bliver altid lokket til at sige ja til ting, som ellers er forbudte og farlige.

Den første læsning

Giv dig selv i kast med at læse om fortidens kæmper. Bliv klogere på kæmpedinosaurer, rovdinosaurer eller den berygtede T-rex.

Væk læseglæden

Hold læseinteressen i gang med bøger som fænger dig. Læs serien 'Dinosaur-hjælpen' om drengen Arg, som er meget klogere end sin familie. Nogle gange kan en stor hjerne give store problemer. Arg må tænke hurtigt og redde dagen. 

Dyrk læsningen

Prøv at forestille dig, at dinosaurerne aldrig var uddøde, men levede side om side med os. I serien 'Supersaurus' er det præcis sådan, det er. Følg Bea Kingsley og hendes actionplagede møder med dinosaurerne.

Vær kreativ

Tegn selv dine egne dinosaurer. Du skal bruge dinosaurfigurer, papir og en blyant. Læg dit papir på gulvet, i solen, og stil dine dinosaurer op på række. Tegn efter skyggen. Farvelæg dinosaurerne, og klip dem evt. ud. Du kan lave dit eget dinosaurlandskab eller hænge dem op på køleskabet.

Materialer