Forsiden af bogen 'Så er butikken åben' af Louis Jensens

Den fantasifulde forfatter Louis Jensen

11.03.21
Kender du de firkantede historier? Der er mere end 1000 af dem, for at være helt præcis 1000 og 1, og de er alle sammen skrevet af forfatteren Louis Jensen.

En forfatter med mange historier

Kender du de firkantede historier? Der er mere end 1000 af dem, for at være helt præcis 1000 og 1, og de er alle sammen skrevet af forfatteren Louis Jensen. Han har faktisk skrevet mange, mange flere historier, både til voksne og rigtig mange til børn og unge. Nu kommer der desværre ikke flere fantastiske fantasifulde fortællinger fra hans hånd. Louis Jensen døde i starten af marts 2020, 77 år gammel. 

Den prisvindene forfatter

Louis Jensen fik sit gennembrud som børnebogsforfatter med ”Krystalmanden” i 1987 og har modtaget mange priser og hædersbevisninger for sit forfatterskab gennem årene. Blandt andet Kulturministeriets Børnebogspris og han modtog fra 2002 livsvarig ydelse fra Statens Kunstfond. 
 

Børnebibliotekar Helle Laursens favoritter 

Jeg holder rigtig meget af hans ”firkantede” historier, som alle er illustreret af den fænomenale Lilian Brøgger. De første firkantede historier udkom første gang i 2000 med ”Hundrede historier”, og siden er der kommet 100 firkantede historier med jævne mellemrum.  Indtil den sidste der udkom i 2016.

En anden af mine Louis Jensen-favoritter er historierne om Tork og Hest. Skønne højtlæsningsbøger for de 5- til 8-årige med en underfundig humor, med små-filosofiske betragtninger og hvor der sker mærkelige ting som beskrives fint og poetisk. Fantasien er sprudlende, hvilket også kommer til udtryk i Pia Halses boblende illustrationer, der understøtter og supplerer fortællingen rigtig godt. Der er syv bøger i serien om Tork og Hest, der alle kan læses uafhængigt af hinanden. Dyk ned i hans store og fine forfatterskab og få dejlige læseoplevelser.

Læs mere om Louis Jensen

Materialer