Hvem er Bamse Hansen?
Han er den store bamse Bjørn, som bor på Kulturværftet i børnebiblioteket. I januar til maj har har fået rejsefeber.

Daglige aktiviteter på biblioteket

Børn Af: Biblioteket 12. Dec 2019 0 kommentarer
Her kan I se hvad I kan lave når I svinger forbi børnebiblioteket på Kulturværftet.

Men Bamse Hansen er slet ikke færdig med at rejse! Han har planlagt at lette anker, tænde op under brænderen på sin nybyggede luftballon og tage ud på nye eventyr.

Bamse Hansen har lavet sig en forrygende rejseplan. Han starter med at sætte fut under ballonen og svæve op mellem de blinkende stjerner. Her kan I læse hele Bamses rejseplan.

Bamsepas

Hvis man skal rejse til udlandet har man brug for et pas. På børnebiblioteket kan man også få sit helt eget pas. I perioden januar til maj kan man også få stempler i sit pas, når man laver en aktivitet på biblioteket eller tager til et arrangement.

Leg jer til andre steder

På Kulturværftet og på Espegærde Bibliotek kan børn drømme sig væk til et andet sted. Med googles og flyvehjelm kan de flyve- langt væk- til nye spændende steder.

Litterær legekuffert

I kufferterne finder I bogen om ”Hr. Wilders stjerne” og ”Lille frø bygger rumraket”. Leg bogen med forskellige rekvisitter. Se hvordan stjernebilledet ændrer sig året igennem. Se om I kan fange stjernerne med brætspillet ”Stjerner og Stiger”. Her gælder det om at nå helt op til månen! 
Vinderen kan evt. gøre som hr. Wilder, der danser sin egen stjerne-dans. Børn kan klæde sig ud som en astronaut, mød robotbamsen og flyv rundt med en lille rumraket.

Se film i hulen 

Den store bjørn som sidder i børnebiblioteket, på Kulturværftet, tager op til stjernerne og får stjernestøv på snuden. Vi har fundet film frem, hvor andre ser på stjerner. I Hulen, kan I sidde under ”stjernehimlen og se 3 små film. Her kan I se filmprogrammet.

Læs med lommelygte i hulen

Du kan smutte ind Hulen og læse i lommelygtens skær. Lån en lommelygte hos bibliotekaren.

Lyt til Bamse Hansen's rejsefortælling

Hos Bamse Hansen finder I en rigtig gammel radio. I det ene sæt hovedtelefoner fortæller Bamse Hansen om den rejse han har været på. I januar og februar kan I høre om Bamses tur mod stjernerne, hvor han ender på månen. 

Kreative udfoldelser og opgaver

Børn og barnlige sjæle har mulighed for at tegne og løse opgaver på biblioteket. Farvelæg stjerne og stjerneskud i alverdens farver. Lav prik til prik opgave, som viser et stjernebillede

Souvenirs fra rejser

Børnene kan gå på opdagelse i Bamse Hansens hus. Han har taget souvenirs med hjem fra sin måneballonfærd, se om du kan finde månesten, stjernestøv og månegrus.

Tilføj kommentar

Materialer: