Søndag 10. november

11:00 - 14:00

Kulturværftet

For voksne

Fri entré. TIlmelding på kuto.dk, billetten.dk eller på biblioteket.

Søndagshøjskole med Rune Lykkeberg

for voksne
Tags: 
Foredrag, debat, fællessang og højt til loftet: Kom på gratis søndagshøjskole med dagbladet Information og Kulturværftet.

Denne Søndagshøjskole bærer titlen “Vestens Krise – Nye Perspektiver”, hvor Informations chefredaktør Rune Lykkeberg holder foredrag og bibliotekets egen Ulrik Strøjer Kappel styrer debatten.

Der er lagt i kakkelovnen til både dybsindig analyse, nye perspektiver, store vingeslag, højskolesang og debat over en kop kaffe, når Kulturværftet og Biblioteket endnu en gang slår dørene op til en god gang søndagshøjskole, denne gang i samarbejde med dagbladet Information.

Rune Lykkeberg er er blevet kaldt vores generations mest originale analytiker af politik og kultur og spiller på sin brede indsigt i både litteratur, filosofi og idehistorie, når han laver politiske analyser – og inddrager både Kant, Harry Potter og Hollywood.

De morgenfriske har mulighed for at starte snakken over en kop kaffe, frugt og en søndagsmorgenbolle. Herefter starter selve arrangementet med et foredrag af Informations chefredaktør Rune Lykkeberg, der i foråret udgav den stærkt roste bog Vesten mod Vesten, som er en omfattende og på mange måder utraditionel analyse af Vesten efter Anden Verdenskrig.

Arrangementet er lavet som et samarbejde mellem Biblioteket, Kulturværftet og Dagbladet Information.

Foredrag og paneldebat

Selve søndagshøjskolen starter – naturligvis – med en fællessang. Herefter vil Informations chefredaktør Rune Lykkeberg holde foredrag med udgangspunkt i hans stærkt roste bog Vesten mod Vesten. Bogen er en omfattende og på mange måder utraditionel analyse af Vesten efter Anden Verdenskrig. Efter spørgsmål og debat fra salen vil der blive en halv times pause. Foran Store Scene vil man kunne købe Rune Lykkebergs bog, som han også gerne signerer.

I anden del af søndagshøjskolen tager vi – igen efter en fællessang – debatten et skridt tættere på os selv og vores hverdag. Et spændende debatpanel med snitflader til viden, kultur og samfund og med relation til Helsingør og omegn, vil give deres bud på, hvordan den vestlige krise ser ud og kan imødegås her fra Helsingør-kanten – og debattere med publikum. Panelet består af den lokale forfatter Kim Juul, Majken Overgaard, der er leder af det lokale center for kunst, design og teknologi Catch samt Claus Staal, der er ph.d. i teologi og lærer og viceforstander på Den Internationale Højskole i Helsingør.

Tidsplan

Kl. 10.00: Kulturværftet åbner (Mulighed for tilkøb af garderobe (20 kr.) og der er morgenmad i Spisehuset, 50 kr. - Bestil plads her

Kl. 10.30: Dørene til Store Scene åbner

Kl. 11.00: Mulighed for leg og krea i børnebiblioteket

Kl. 11.00: Søndagshøjskole – 1. del. Foredrag med Rune Lykkeberg.

Kl. 12.15-12.45: Pause og mulighed for bogsalg og signering – Spisehuset er åben

Kl. 12.45: Søndagshøjskole – 2. del. Paneldebat med Kim Juul, Majken Overgaard og Claus Staal.

Kl. 14.00: Tak for i dag

Praktiske oplysninger

Varighed: 3 timer inkl. en halv times pause / Fri entré. Tilmelding på billetten.dk, kuto.dk eller på biblioteket/ Mulighed for tilkøb af garderobe (20 kr.) /  Morgenmad i Café Spisehuset kan bestilles forud via Dinnerbooking

Tag gerne hele familien med: de der ikke skal videre og debat og foredrag har mulighed for at slå sig ned i børnebiblioteket, hvor bibliotekaren gerne hjælper med fx at finde krea-kasserne frem, så I kan nørkle med klemmer, farvet karton, blyanter mm. og lave folde- og klemmefisk. 

Foto: Sille Veilmark.

 

Tilføj kommentar

Event Dato